Ο Πούτιν υποδέχεται περισσότερους από 20 αρχηγούς κρατών στη Σύνοδο των BRICS – «Οι προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας απέτυχαν»

Must Read

Όχι μόνο δεν κατάφερε η Δύση να αποκόψει τη Ρωσία από τις διεθνείς αγορές, αλλά με την τωρινή Σύνοδο των BRICS στο Καζάν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει, στην ουσία, μια επίδειξη ισχύος, καθώς υποδέχεται μια σειρά από ηγέτες κρατών που αποτελούν τον «αντίπαλο δέος» των Δυτικών.

Όπως αναφέρει το BBC σε σχετικό ρεπορτάζ, αυτή την εβδομάδα ο Ρώσος πρόεδρος θα υποδεχθεί στο Καζάν της Ρωσίας περισσότερους από 20 αρχηγούς κρατών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής των αναδυόμενων οικονομιών. Μεταξύ των ηγετών που έχουν προσκληθεί, είναι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι και ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν. Το Κρεμλίνο έχει χαρακτηρίσει την φετινή Σύνοδο ως ένα από τα «μεγαλύτερα σε κλίμακα γεγονότα εξωτερικής πολιτικής που έχουν γίνει ποτέ» στη Ρωσία.

«Το σαφές μήνυμα είναι ότι οι προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας απέτυχαν», εκτιμά ο Chris Weafer, ιδρυτικός εταίρος στην εταιρεία συμβούλων Macro-Advisory, σύμφωνα με το άρθρο του BBC, και προσθέτει πως «είναι ένα μεγάλο μέρος των μηνυμάτων του Κρεμλίνου ότι η Ρωσία αντέχει στις κυρώσεις. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρές ρωγμές κάτω από την επιφάνεια. Αλλά, σε γεωπολιτικό επίπεδο, η Ρωσία έχει όλους αυτούς τους φίλους και όλοι θα είναι εταίροι της».

Το αρκτικόλεξο BRICS προέρχεται από τα αρχιγράμματα των χωρών Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική (Brazil, Russia, India, China, South Africa) και πρόκειται για τον διεθνή πολιτικό Οργανισμό των κορυφαίων αναδυόμενων αγορών, ο οποίος χαρακτηρίζεται «αντίβαρο» στον υπό δυτική ηγεσία κόσμο. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί, καθώς, πλέον, περιλαμβάνει επίσης την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ έχει προσκληθεί να συμμετάσχει και η Σαουδική Αραβία.

Οι χώρες των BRICS αντιπροσωπεύουν το 45% του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ στο οικονομικό πεδίο αντιπροσωπεύουν το 28% της παγκόσμιας οικονομίας. Αξίζει δε να σημειωθεί πως, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, άλλες 30 χώρες έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να ενταχθούν στον Οργανισμό ή, τουλάχιστον, να επιδιώξουν στενότερους δεσμούς με τη μέλη του. Ορισμένα από αυτά τα έθνη, μάλιστα, έχουν λάβουν πρόσκληση να συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής στο Καζάν, όπως, για παράδειγμα, η Τουρκία, η οποία, ως γνωστόν, αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This