Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, γνωστή ως Γιορτή των Ερωτευμένων, οι Era Musicale έρχονται στον IANO της Αθήνας με τη μουσική παράσταση «Music of the Night», ερμηνεύοντας τραγούδια για την αγάπη και τον έρωτα από τα αριστουργήματα του μουσικού θεάτρου και της οθόνης.
Η crossover σοπράνο Μάνια Βλαχογιάννη και ο βαθύφωνος Βασίλης Ασημακόπουλος τραγουδούν τον έρωτα σε όλες τις εκφάνσεις του μέσα από θρυλικά Μιούζικαλ και αξέχαστες ταινίες του κινηματογράφου: Φάντασμα της Όπερας, Les Miserables, Cats, Dracula, West Side Story, Romeo & Juliet, Jekyll & Hyde, Love Story, Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ κ.ά.
Guest της μουσικής βραδιάς η μέτζο σοπράνο Κατερίνα Μποτώνη.
Ο Σπύρος Σουλαδάκης συνοδεύει τους ερμηνευτές στο πιάνο, ζωντανεύοντας μουσικά τις συναρπαστικές ιστορίες αγάπης και πάθους των ηρώων κάθε έργου.
Τα κείμενα υπογράφει η μουσικός Μάνια Βλαχογιάννη, εμπνεύστρια της μουσικής παράστασης «Music of the Night» και συγγραφέας του βιβλίου και λιμπρέτου της Μοντέρνας Όπερας «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ», η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία στη μουσική σκηνή του Ιανού (2016).
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος,
Era Musicale – Music of the Night
ΙΑΝΟS
Σταδίου 24 – ΑΘΗΝΑ
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020
Ώρα έναρξης 21.30
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 13€
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO
Λίγα λόγια για τους ERA MUSICALE
Μάνια Βλαχογιάννη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Διπλωματούχος Πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών σε ηλικία 17 ετών με Α’ Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως και της Ακαδημίας του Ρίχαρντ Στράους (Μόναχο) σπούδασε παράλληλα Μονωδία και Musical Τheater Performance. Φοίτησε στη Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης, τη Δραματική Σχολή του H.D.Trayer και ολοκλήρωσε τoν προπτυχιακό κύκλο της Νομικής Σχολής Αθηνών.
Συμμετείχε σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ελλάδα ενώ σε νεαρή ηλικία της δόθηκε η θέση της Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Γκάρχινγκ (Μόναχο). Από το Δεκέμβριο 2013 μέχρι σήμερα κυκλοφορούν διεθνώς 15 δισκογραφικές δουλειές της σε ποικίλα είδη μουσικής, αρκετές από τις οποίες κατέκτησαν ελληνικά και ευρωπαϊκά Charts. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου για την UNESCO Tεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, συνεργάζεται στενά με το Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Πορτοχελίου και ασχολείται παράλληλα με τη λογοτεχνία. Το λογοτεχνικό έργο της Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ ενέπνευσε ως λιμπρέτο τον μουσικοσυνθέτη Νίκο Λεκάκο ώστε να συνθέσει μουσική για ολόκληρο το βιβλίο, δίνοντας του τη μορφή μιας νέας σύγχρονης Όπερας, η οποία από το 2016 μέχρι σήμερα συνεχίζει σε δύο εκδοχές με επιτυχία την πορεία της σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας, ενώ πρόσφατα ποιήματα της απέσπασαν Βραβεία Ποίησης σε Διεθνείς Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς.Το Σεπτέμβριο 2019 ανέλαβε καθήκοντα άμισθης Ειδικής Συμβούλου Δήμου Αγίας Παρασκευής σε θέματα Πολιτισμού καθώς και τακτικού μέλους Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού στον ίδιο Δήμο.
Βασίλης Ασημακόπουλος
O βαθύφωνος Βασίλειος Ασημακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε το δίπλωμά του στο κλασικό τραγούδι το 2011 με Άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο από το Αττικό Ωδείο. Έχει ερμηνεύσει διάφορους ρόλους σε χώρους όπως το Κτίριο Ηνωμένων Εθνών (Νέα Υόρκη), Royal College of Music (Λονδίνο), το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Παρίσι), την Εθνική Όπερα και Μπαλλέτο της Σόφιας (Βουλγαρία), Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.α. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε διάφορες παραγωγές: Ναμπούκο, Φάουστ, Τροβατόρε, Σικελικοί Εσπερινοί, Προσοχή ο πρίγκιπας λερώνει, Τραβιάτα, Μαντάμα Μπαττερφλάι, ο Κουρέας της Σεβίλλης, Ντον Κάρλο, Μούζικα κ.ά.
Σπύρος Σουλαδάκης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με την Ίντα Λώρη Μαργαρίτη και την Μαρίνα Κουτούβαλη (Δίπλωμα Πιάνου με 1ο Βραβείο Παμψηφεί) καθώς και ανώτερα θεωρητικά (πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας). Συνέχισε τις πιανιστικές σπουδές του στο Royal College of Music του Λονδίνου πλάι τους διακεκριμένους John Blakely και Nigel Clayton, απ’ όπου αποφοίτησε με Bachelor of Music, ενώ παρακολούθησε και μαθήματα ενορχήστρωσης – σύνθεσης.Έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια διακεκριμένους καθηγητές και σολίστ πιάνου, όπως Paul Badura Skoda, Murray Perahia, Pierre Boulez, Nelly Acopian-Tamarina, Konstantin & Julia Ganev, Aleksandar Raichev, κ.α.Έχει βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ το 2002 απέσπασε πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό πιανιστικής συνοδείας “Robert Sutherland” στη Μ. Βρετανία.Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ πιάνου, συνοδείας τραγουδιού και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Νέα Υόρκη (Carnegie Hall), Λονδίνο (Wigmore Hall, National Gallery κ.α.), Ρώμη, Παρίσι, Μιλάνο, Βαϊμάρη, Κύπρο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ρόδο κ.α. Συνεργάζεται με τη Λυρική Σκηνή, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Φεστιβάλ Αιγαίου και άλλους φορείς σε μουσικά/εκπαιδευτικά προγράμματα ανά την Ελλάδα.
Κατερίνα Μποτώνη
Σπούδασε μονωδία στο Διεθνές Ωδείο Αθήνας και έλαβε το δίπλωμα της με Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο. Συνεχίζει τις σπουδές της υπό την καθοδήγηση της mezzo soprano Λίνας Τέντζερη, σολίστα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στο 18ο πανελλήνιο διαγωνισμό κλασικού τραγουδιού της ΧΟΝ της απενεμήθη το Α’ Βραβείο και το Χρυσό Μετάλλιο. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Bruna Baglioni και τον μαέστρο Alberto Varonesi και παρακολούθησε σεμινάριο του John Rutter στη Μουσική Ακαδημία της Ρίγα (Λεττονία). Έχει συμπράξει σολιστικά με τη «Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα» της Νίνας Πατρικίδου, Συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε Master Class λυρικού τραγουδιού με τη mezzo soprano υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στην καλλιτεχνική περίοδο 2018-2019 συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι Νέοι της Όπερας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου ερμήνευσε τον ρολό του Άννιο στην όπερα του W. A. Mozart «La Clemenza di Tito». Συμμετείχε στο μιούζικαλ «Αστέρι της Ερήμου» της Μανιας Βλαχογιάννη στο Δημοτικό θέατρο Παλαιού Φαλήρου και το Βεάκειο Θέατρο και το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την τέχνη και τον πολιτισμό. Έχει ερμηνεύσει κατ’ επανάληψη τον ρόλο της Θεάς Αθηνάς και της Βίας στην όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης » του Παναγιώτη Καρούσου και τον ρόλο της Αλκμήνης στην όπερα «Τραχίνιες» του ιδίου συνθέτη.