Ειρωνεύτηκε την Λαγκάρντ και τους τραπεζίτες ο Τραμπ – Ενοχλήθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

«Πας στο γραφείο μια φορά το μήνα, πετάς ένα νόμισμα στον αέρα. Και όλος ο κόσμος μιλά για σένα λες και είσαι θεός»

Must Read

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Bloomberg ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος στις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Ντόναλντ Τραμπ, επιτέθηκε στην Κριστίν Λαγκάρντ και στους τραπεζίτες.

Τους ειρωνεύτηκε για τη δουλειά που κάνουν, επηρεάζοντας την διεθνή οικονομία, λέγοντας πως η δουλειά του κεντρικού τραπεζίτη είναι «η καλύτερη στην αμερικανική διοίκηση».

«Πας στο γραφείο μια φορά το μήνα πετάς ένα νόμισμα στον αέρα. Και όλος ο κόσμος μιλά για σένα λες και είσαι θεός», είπε ειρωνικά ο Τραμπ επικρίνοντας τον πρόεδρο της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ.

Από τις δηλώσεις Τραμπ ενοχλήθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, απευθύνοντας πρόσκληση στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο, καλώντας τον «να έρθει να επισκεφτεί την έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, για να δει πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη».

«Θα πρέπει να έρθει και να μας επισκεφτεί. Έχω χιλιάδες σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους, οικονομολόγους, δικηγόρους, τεχνικούς πληροφορικής και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι τους εργάζονται σκληρά κάθε μέρα, όχι μόνο μία φορά τον μήνα.

Υπερασπιζόμαστε και παλεύουμε για το ευρώ με τον ίδιο τρόπο που η Fed υπερασπίζεται και παλεύει για το δολάριο, είμαι σίγουρη γι’ αυτό. Δεν θέλω να μιλήσω για τον Τζερόμ Πάουελ, αλλά είμαι σίγουρη ότι βλέπει τη δουλειά του με αυτόν τον τρόπο», είπε η Λαγκάρντ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This