Gadget… αντικατάθλιψης – Ερευνητές βρήκαν τον τρόπο για να σκοτώσουν το «τέρας»

Νέα σούπερ συσκευή

Must Read

Συσκευή για το κεφάλι που εκπέμπει ηλεκτρικούς παλμούς, σύμφωνα με ερευνητές του βρετανικού King’s College London, γιάτρεψε από την κατάθλιψη σχεδόν έξι στους 10 ασθενείς, θέτοντας υποψηφιότητα ως εναλλακτική θεραπεία της κατάθλιψης, από την οποία πάσχουν 280.000.000 άνθρωποι παγκοσμίως.

Η ερευνητική ομάδα δοκίμασε τη συσκευή «Flow tDCS Headset» σε 174 εθελοντές οι οποίοι έπασχαν από κατάθλιψη και, παρόλο που λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνέχιζαν να παρουσιάζουν σοβαρά ή ήπια συμπτώματα κατάθλιψης.

Η συσκευή εκπέμπει ηλεκτρικούς παλμούς πολύ μικρής έντασης, οι οποίοι ενεργοποιούν το τμήμα του εγκεφάλου στο μέτωπο, το οποίο εμπλέκεται στην εμφάνιση της κατάθλιψης. Η συσκευή, σύμφωνα με την εφημερίδα «The U.S. Sun», συνοδεύεται με εφαρμογή για smartphone με κάμερα, μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να την τοποθετήσει με ακρίβεια στο κεφάλι του. Μερικοί εθελοντές διέκοψαν τη φαρμακευτική αγωγή και χρησιμοποίησαν τη συσκευή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάθε ημέρα επί 10 εβδομάδες.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ανακούφισε από όλα τα συμπτώματα της κατάθλιψης το 57,5% των εθελοντών, ενώ το 64,2% δήλωσε ότι βελτιώθηκαν τα συμπτώματα. Οι εθελοντές που χρησιμοποίησαν τη συσκευή παράλληλα με τη φαρμακευτική αγωγή με αντικαταθλιπτικά που λάμβαναν ήδη είχαν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, καθώς υποχώρηση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης ανέφερε το 67,1%.

Να σημειωθεί ότι οι ερευνητές επεσήμαναν ότι δεν παρατηρήθηκαν παρενέργειες από τη χρήση της συσκευής.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This