Άθλιες συνθήκες διαβίωσης για οικογένεια στο Αμύνταιο – Κάτοικοι της περιοχής συσπειρώνονται για να βοηθήσουν

Η μητέρα έφυγε από την ζωή, αφήνοντας πίσω της σύζυγο και δύο παιδιά

Must Read

Ακόμη και οι πιο δυνατοί «λυγίζουν» με την ιστορία μίας οικογένειας από το Αμύνταιο, που δίνει μάχη για να σταθεί στα πόδια της, όμως οι συνθήκες διαβίωσής της παραμένουν τραγικές. Κοινωνία και δήμος στέκονται στο πλευρό του πατέρα και των παιδιών του και προσπαθούν να χτίσουν για εκείνους ένα σπίτι που θα είναι «πλημμυρισμένο» με χαμόγελα και αγάπη.

Όπως έγινε γνωστό, η μητέρα που ήταν διαγνωσμένη με νοητική υστέρηση, έχασε τη ζωή της από καρκίνο και άφησε πίσω της δύο κορίτσια 18 και 16 ετών, αλλά και τον σύζυγό της. Λόγω του θανάτου της μητέρας, τα κορίτσια μεγάλωσαν σε ορφανοτροφείο στη Φλώρινα, ωστόσο, το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας μόλις έκλεισε τα 18 έτη, έφυγε από το Ορφανοτροφείο και μένει σήμερα μαζί με τον πατέρα της. Η μικρότερη αδερφή της παραμένει στο Ίδρυμα μέχρι να ενηλικιωθεί, με την οικογένεια να βάζει στόχο, να ανακαινίσει μέχρι τότε το σπίτι, ώστε να κάνουν οι τρεις τους μία νέα αρχή.

Στο εγχείρημα αυτό βάζει το λιθαράκι της και η ομάδα «Ένας για Όλους – Όλοι για έναν», που έχει συσταθεί για να βοηθάει τους πιο αδύναμους. «Έχω δημιουργήσει εδώ και ένα χρόνο μια ομάδα στο Αμύνταιο που ονομάζεται Ένας για Όλους – Όλοι για έναν. Στόχος της ομάδας είναι ότι μπορούμε να δώσουμε κάτι που δεν μας κάνει πια ή δεν χρειαζόμαστε σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Πριν δύο εβδομάδες μια φίλη της οικογένειας που μένει στον Άγιο Παντελεήμονα, με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να κάνω μια ανάρτηση στο Facebook για ένα πλυντήριο ρούχων και ένα κρεβάτι. Βρέθηκαν και τα δύο, μετά από κάποιες ώρες. ‘Ένας επαγγελματίας εθελοντής πήγε εθελοντικά το πλυντήριο ρούχων και το κρεβάτι στο σπίτι της οικογενείας στον Άγιο Παντελεήμονα και η οικογένεια ζήτησε να με γνωρίσει. Πήγα από εκεί, είδα το σπίτι και μίλησα με τον πατέρα και του είπα “Δεν είναι αυτό σπίτι για τα παιδιά…θέλεις να το κάνουμε το σπίτι από την αρχή;”. Ένα σπίτι που θα το ξαναφτιάξουμε από την αρχή ανάλογα με την αγάπη του κόσμου», ανέφερε ο Υπάτιος Πατμάνογλου, μιλώντας στο ethnos.gr και συνέχισε:

«Έτσι ξεκινήσαμε προς αυτή την κατεύθυνση μαζί με την ομάδα “Εδώ για σένα” Πτολεμαΐδας με κύριο σκοπό μας να φτιάξουμε ένα σπίτι που θα χαρεί όλη η οικογένεια. Μέχρι στιγμής έχουμε βρει υδραυλικό εθελοντή, ο οποίος θα κάνει όλα τα υδραυλικά εθελοντή μπογιατζή από το Αμύνταιο ο οποίος θα αναλάβει να βάψει όλο το σπίτι εθελοντικά, καθώς και μαραγκό ο οποίος θα κάνει με δικά του υλικά την κουζίνα του σπιτιού. Τέλος, ο δήμος Αμυνταίου ήταν πολύ ζεστός αυτήν την προσπάθεια και έδωσε όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε για να γίνουν τα υδραυλικά του σπιτιού. Οι εργασίες στο σπίτι θα ξεκινήσουν από 26 Οκτωβρίου και ελπίζουμε πως θα καταφέρουμε να τις τελειώσουμε μέσα στο δεκαπενθήμερο».

Οποιοσδήποτε θέλει να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα «Ένας για Όλους – Όλοι για έναν» καθώς και με την ομάδα «Εδώ για σένα» Πτολεμαΐδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This