Οι Ουκρανοί αρχίζουν να παραδέχονται την ήττα: Νέα επέλαση της Ρωσίας στην Ανατολική Ουκρανία

Το ίδιο το Κίεβο γίνεται όλο και πιο απελπισμένο με την ρητορική του και τα ΜΜΕ της χώρας αρχίζουν να παρουσιάζουν την αληθινή εικόνα για το μέτωπο, δηλαδή την σταδιακή κατάρρευση της Ουκρανίας και την επέλαση της Ρωσίας.

Must Read

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τα χωριά Σερεμπριάνκα και Μικολάιβκα στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ στην Ουκρανία, δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη, καθώς στρατιωτικά ιστολόγια ανέφεραν ρωσικές προελάσεις κοντά σε σημαντικές πόλεις του μετώπου.

Ο ουκρανικός στρατός δεν αναγνώρισε ότι κάποιο από τα χωριά πέρασε στα χέρια των Ρώσων, αλλά ανέφερε ότι και οι δύο περιοχές του μετώπου βρίσκονται σε κατάσταση έντονων μαχών. Οι μπλόγκερ και από τις δύο πλευρές ανέφεραν έντονη ρωσική επίθεση στην πόλη Σελίντοβε. Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι δυνάμεις του απέκρουσαν και τις 12 ρωσικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή γύρω από τη Σερεμπριάνκα, στα βόρεια σύνορα της περιοχής του Ντονέτσκ. Επιπλέον, ανέφερε ότι σφοδρές μάχες μαίνονται σε πόλεις στον δρόμο προς το Ποκρόβσκ, την επόμενη σημαντική στρατηγική πόλη στην ρωσική προέλαση προς τα δυτικά στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Το δημοφιλές ουκρανικό στρατιωτικό ιστολόγιο DeepState ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν συντριπτικές δυσκολίες υπερασπιζόμενα τη Σελίντοβε, που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Μικολάιβκα. Η κατάληψη της Σελίντοβε θα άνοιγε τον δρόμο για τη ρωσική προέλαση προς το Ποκρόβσκ. Σύμφωνα με το DeepState, οι ρωσικές δυνάμεις, με το «πλεονέκτημα των ατελείωτων πόρων σε πεζικό και εξοπλισμό», ασκούν πίεση στις ουκρανικές άμυνες και προελαύνουν τόσο από τον βορρά όσο και από τον νότο.

Ρωσικά στρατιωτικά ιστολόγια ανέφεραν νωρίτερα μέσα στην ημέρα ότι υπήρχαν μάχες γύρω από τη Σελίντοβε και σε τρεις άλλες πόλεις – το Κουραχόβε και το Χίρνικ, πιο νότια, και το Τορέσκ στα βορειοανατολικά. Ο Γιούρι Ποντολιάκα, Ουκρανός που υποστηρίζει τη Ρωσία και στρατιωτικός μπλόγκερ, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν καταλάβει τις κεντρικές, ανατολικές και νότιες περιοχές της Σελίντοβε, η οποία ήταν κάποτε πόλη 20.000 κατοίκων. Δημοσίευσε ένα βίντεο που, όπως είπε, έδειχνε μια ρωσική σημαία στην κορυφή ενός πολυώροφου κτιρίου.

Η Ρωσία τους τελευταίους μήνες έχει πετύχει τις πιο σημαντικές της νίκες από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος με την Ουκρανία, με τα ρωσικά στρατεύματα να έχουν καταφέρει να διασπάσουν τις ουκρανικές θέσεις και να καταλάβουν περιοχές υψηλής στρατηγικής σημασίας. Το ίδιο το Κίεβο γίνεται όλο και πιο απελπισμένο με την ρητορική του και τα ΜΜΕ της χώρας αρχίζουν να παρουσιάζουν την αληθινή εικόνα για το μέτωπο, δηλαδή την σταδιακή κατάρρευση της Ουκρανίας και την επέλαση της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This