Ο Πούτιν σκοπεύει να αλλάξει τον ΟΗΕ: Θέλει περισσότερη δικαιοσύνη, διαφάνεια και αντιπροσωπευτικότητα

Ο Τωρινός ΟΗΕ πολλές φορές αποτελεί όργανο επιβολής των ισχυρών και κατευθύνεται από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις και συμφέροντα

Must Read

Η δομή των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να προσαρμοστεί στη σύγχρονη πραγματικότητα, με αυξημένη εκπροσώπηση των αναπτυσσόμενων χωρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας και σε άλλα όργανα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης Outreach/BRICS Plus στο Καζάν.

«Για τη συνέχιση της αποτελεσματικής λειτουργίας του ΟΗΕ, θεωρούμε σημαντικό να προσαρμοστεί η δομή του στις πραγματικότητες του 21ου αιώνα, επεκτείνοντας την εκπροσώπηση των χωρών της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής στο Συμβούλιο Ασφαλείας και σε άλλα βασικά όργανα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των οποίων οι ηγέτες είναι παρόντες σε αυτή την αίθουσα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η μεταρρύθμιση των αναπτυξιακών θεσμών του ΟΗΕ και των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών δομών έχει καθυστερήσει από καιρό, συνέχισε. «Ο ρόλος των αναπτυσσόμενων χωρών στην παγκόσμια οικονομία έχει αλλάξει δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο, η αλλαγή αυτή δεν έχει αντικατοπτριστεί επαρκώς στα συστήματα διακυβέρνησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και άλλων πολυμερών αναπτυξιακών τραπεζών», εξήγησε ο Ρώσος ηγέτης.

Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι οι ιδρυτές του ΟΗΕ τον οραματίστηκαν ως ένα κέντρο για την εναρμόνιση των δράσεων των εθνών. «Αυτό συμβαίνει επειδή, μαζί και συλλογικά, μπορούμε πραγματικά να ανταποκριθούμε στις παγκόσμιες προκλήσεις και απειλές, όπως η τρομοκρατία, η διακίνηση ναρκωτικών, η διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα, συμπεριλαμβανομένης της εγκληματικής χρήσης των Ατεχνολογιών της πληροφορίας. Και, φυσικά, μπορούμε να διασφαλίσουμε τη βιώσιμη οικονομική μεγέθυνση προς όφελος της κοινής ανάπτυξης και ευημερίας», τόνισε ο πρόεδρος.

Σημείωσε ότι η σημερινή συνάντηση συμπίπτει με την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών. Στις 24 Οκτωβρίου 1945 τέθηκε σε ισχύ ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών και οι αρχές του αποτέλεσαν το θεμέλιο των διακρατικών σχέσεων και του διεθνούς δικαίου για σχεδόν 80 χρόνια, σημείωσε ο Πούτιν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This