Γιουρόπα Λιγκ: Έτοιμος για την επιστροφή στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις ο Ολυμπιακός

Must Read

Κομβικό θεωρείται το αποψινό ματς του Ολυμπιακού στη νότια Σουηδία με τη Μάλμε. Στον αγώνα με την Μπράγκα δημιούργησε ελπίδες για την ολική επαναφορά του στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις, στην ομάδα δηλαδή που πέρσι έφθασε στην κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ.
Με νίκη επιβεβαιώνει την παρουσία του ως φαβορί για την πρώτη οκτάδα καθώς ακολουθούν τρία ματς στα οποία μπορεί να πάρει τη νίκη.

Που θα δείτε το ματς: 22:00 Cosmotesport3HD
Τα τελευταία νέα: Στη δεξιά του πλευρά θα στηριχτεί σε έναν ακόμα αγώνα ο Ολυμπιακός με τον Κοστίνια μπακ και τον Ροντινέι εξτρέμ.
Πιθανή ενδεκάδα: Τζολάκης – Κοστίνια, Ορτέγκα – Ρέτσος, Κάρμο – Μουζακίτης, Έσε – Τσικίνιο – Ροντινέι, Μαρτίνς – ελ Κααμπί.
Στατιστικά: Δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες έχει ο Ολυμπιακός απέναντι σε Σουηδικές ομάδες. Το 1983 ηττήθηκε 1-0 από την Έστερ και το 2015 με 2-0 από την Μάλμε, τις νίκησε και στα δύο ματς στην έδρα του. Τα συνολικά τέρματα είναι 6-5 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Έγιναν..
Λυών – Ολυμπιακός 2-0
Ολυμπιακός – Μπράγκα 3-0

Η Μάλμε είναι και πάλι αγκαλιά με τον τίτλο στη Σουηδία. Γκέλαρε στον τελευταίο αγώνα στην έδρα της με τη Βάστερας και η στέψη πήρε παράταση. Ξεκίνησε από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, απέκλεισε Κλάκσβικ (4-1, 2-3), ΠΑΟΚ (2-2, 4-3 στην Τούμπα), αλλά αποκλείστηκε στη συνέχεια από την Σπάρτα Πράγας (0-2, 0-2). Στο Γιουρόπα ξεκίνησε με ήττα εντός από τη Ρέιντζερς (0-2), αλλά συνέχισε με εκτός έδρας νίκη επί της Κάραμπακ (2-1).
Αμφίβολος ο συνήθως βασικός Όλιβερ Μπεργκ, εκτός οι Στέφανο Βέκια, Σιντ Χακσαμπάνοβιτς, Άντον Τίνερχολμ και ο Νίκλας Μοϊσάντερ (τραυματίες). Επιστρέφει ο βασικός μέσος Σέρχιο Πένα (εξέτισε).

Τα επόμενα ματς του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ
7/11: Ολυμπιακός – Ρέιντζερς
28/11: Στεάουα – Ολυμπιακός
12/12:Ολυμπιακός – Τβέντε
23/1/25: Πόρτο – Ολυμπιακός
301/25: Ολυμπιακός – Καραμπάκ

Η Βαθμολογία

Τι ισχύει…
Στη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ οι 36 ομάδες σχηματίζουν έναν ενιαίο όμιλο και δίνουν 8 ματς (από 4 εντός και εκτός) με διαφορετικούς αντιπάλους, δύο από κάθε γκρουπ δυναμικότητας (1-9, 10-18, 19-27, 28-36). Οι πρώτες 8 ομάδες περνούν στους «16», όσες τερματίσουν από την 9η θέση έως την 24η θα σχηματίσουν 8 ζευγάρια στα οποία έπειτα από διπλά ματς θα προκύψουν ισάριθμοι νικητές που θα περάσουν στους «16». Στη συνέχεια θα διεξαχθούν διπλά ματς μέχρι και τα ημιτελικά, μονός ο τελικός (21 Μαΐου, Μπιλμπάο).
Κριτήρια ισοβαθμίας
*Καλύτερη διαφορά τερμάτων
*Καλύτερη επίθεση
*Καλύτερη επίθεση εκτός
* Περισσότερες νίκες
* Περισσότερες νίκες εκτός
*Περισσότεροι βαθμοί συλλογικά από τους αντιπάλους
*Καλύτερη διαφορά τερμάτων συλλογικά από τους αντιπάλους
*Καλύτερη επίθεση συλλογικά από τους αντιπάλους
*Λιγότεροι βαθμοί ποινής
*Καλύτερος ευρωπαϊκός συντελεστής.
Χρηματικά έπαθλα
Η παρουσία στον όμιλο εξασφαλίζει 4,31 εκατ. ευρώ, η νίκη προσφέρει 450.000 ευρώ και η ισοπαλία 150.000. Θα μοιραστούν και 666 «μετοχές» με αξία μονάδας τις 75.000 ευρώ. Ο 1ος θα πάρει 36 μετοχές, ο 2ος 35, ο 3ος 34 κ.ο.κ. Ο 36ος παίρνει μία μετοχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This