Ραββίνοι στο Ισραήλ ζητούν να αφαιρεθεί(!) ο σταυρός από τον τάφο χριστιανού στρατιώτη

Η ιερότητα του εβραϊκού νεκροταφείου βλάπτεται(!) από τον σταυρό

Must Read

Αδιανόητο, εξοργιστικό και βλάσφημο είναι αυτό που συμβαίνει στο Ισραήλ με έναν νεκρό χριστιανό στρατιώτη. Ραββίνοι και οικογένειες άλλων νεκρών στρατιωτών ζητούν να αφαιρεθεί από το μνήμα του ο σταυρός της πίστης του, διότι τους ενοχλεί!

Πρόκειται για τον τάφο του λοχία Δαβίδ Μπογκντανόφσκι David, ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχη στα νότια της Λωρίδας της Γάζας τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την Jerusalem Post, το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας επιδιώκει σε συμφωνία με την οικογένεια του εκλιπόντος, με στόχο την αφαίρεση του σταυρού από το στρατιωτικό νεκροταφείο της Χαϊφα.

«Σύμφωνα με τοn νόμο, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση σταυρού ή οποιουδήποτε άλλου θρησκευτικού σημείου σε στρατιωτική επιτύμβια στήλη» αναφέρει το ισραηλινό ΥΠΑΜ. «Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο στρατιωτικό νεκροταφείο της Χάιφα, όπου είναι επίσης θαμμένοι πεσόντες Εβραίοι στρατιώτες» προσθέτει επικαλούμενο απόφαση του Αρχιραββίνου του IDF, στην οποία γίνεται λόγος για την ιερότητα του εβραϊκού νεκροταφείου που βλάπτεται από τον σταυρό.

Τι αναφέρει η μητέρα του λοχία

Η μητέρα του Μπογκντάνοφσκι επισκέφθηκε τον τάφο του και διαπίστωσε ότι η ταφόπλακα είχε καλυφθεί με μαύρο πανί ενόσω ήταν σε εξέλιξη τελετή για τους πεσόντες στις 7 Οκτωβρίου.

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ταπείνωση που ένιωσα» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Σκέφτηκα ότι ο Δαβίδ μου, ο οποίος έδωσε την ζωή του στην χώρα, ο οποίος αγάπησε την χώρα με όλη του την καρδιά για 9 χρόνια, από την«αλίγια» (σ.σ. η επιστροφή εβραίων στο Ισραήλ) του, ο οποίος κατατάχθηκε στις IDF για να υπερασπιστεί εμένα, την οικογένειά του και όλους εμάς, δεν είναι διαφορετικός από οποιονδήποτε άλλον, [και] δεν είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Στεκόμουν εκεί και έκλαιγα από θυμό, απογοήτευση και μη κατανόηση».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This