Συναγερμός στην Τουρκία και Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας υπό τον Ερντογάν

Στο (παλαιό) αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης

Must Read

Υπό το βάρος του πολύνεκρου τρομοκρατικού πλήγματος στις εγκαταστάσεις της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας και των αποκαλύψεων για εμπλοκή των δραστών με το κουρδικό ΡΚΚ, ο πρόεδρος της Τουρκίας συγκάλεσε την Πέμπτη Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας. Ο Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν επιστρέφει εσπευσμένως από την Ρωσία και την συνάντηση των BRICS.

Το Συμβούλιο θα λάβει χώρα στο (παλαιό) αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, Εθνικής Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, Εσωτερικών, Aλι Γερλικαγιά, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου, Μετίν Γκιουράκ, ο επικεφαλής της ΜΙΤ, Ιμπραήμ Καλίν, και ο διευθυντής Επικοινωνιών της τουρκικής Προεδρίας, Φαχρεντίν Αλτούν.

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας υπό τον Ερντογάν συζητώνται επίκαιρα θέματα που απειλούν την χώρα, όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η ασφάλεια των συνόρων, οι εξελίξεις στις διεθνείς σχέσεις και οι εκθέσεις των Μυστικών Υπηρεσιών.

Επιπλέον, εξετάζονται τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά των εσωτερικών και εξωτερικών απειλών, και να αναθεωρηθούν στρατιωτικές και πολιτικές στρατηγικές.




 

Την ίδια ώρα, ιδιαιτέρως αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις πύλες εισόδου της Τουρκίας. Τα μέτρα στα αεροδρόμια είναι σε επίπεδο «πορτοκαλί» συναγερμού, με τα οχήματα που εισέρχονται και εξέρχονται να ελέγχονται εξονυχιστικά ενώ εξετάζεται η ταυτότητα των επιβατών.




 

Πηγή φωτό: Twitter Erdogan

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This