Κόνφερενς Λιγκ: Η Τσέλσι… έραψε λονδρέζικο κουστούμι για τον Παναθηναϊκό, νίκη με 4-1

Το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δόνησε το ΟΑΚΑ

Must Read

Ο Παναθηναϊκός κάποτε λεγόταν «πρεσβευτής» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάθε χρόνο είχε συνηθίσει να προσφέρει βαθμούς στην Ελλάδα. Φορούσε το ευρωπαϊκό του κουστούμι και εντυπωσίαζε. Ακόμα και στις… κακές του βραδιές (υπήρχαν κι αυτές) έπεφτε μαχόμενος.

Μόνο που το κουστούμι αυτό το… έφαγε ο σκόρος. Κι αυτό που φόρεσε στο ΟΑΚΑ απέναντι στα… δεύτερα της Τσέλσι έμοιαζε με… αποκριάτικη στολή κι όχι σμόκιν.

Οι Άγγλοι προηγήθηκαν με 1-0 στο α’ μέρος, αλλά στην επανάληψη χτύπησαν αλύπητα τους αντιπάλους τους. Σε 14 λεπτά σημείωσαν άλλα τρία γκολ.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο παράταξε μια ενδεκάδα που στο ξεκίνημα έδωσε ελπίδες με τις ευκαιρίες του Γεντβάι (2′) και του Ουναΐ (4′). Μόνο που η Τσέλσι κρατούσε στα χέρια της το κοντρόλ του αγώνα. Αυτή έδινε τον ρυθμό, τον ανέβαζε ή τον χαμήλωνε όποτε ήθελε. Οι… ρεζέρβες των Λονδρέζων ήθελαν να αποδείξουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν θέση στη βασική ενδεκάδα.

Η είσοδος του Τετέ έδωσε την ποιότητα που έλειπε από τον Παναθηναϊκό. Αυτός δημιούργησε τις προϋποθέσεις του γκολ τραβώντας επάνω του δύο παίκτες, μοίρασε στον Βαγιαννίδη κι αυτός… σέρβιρε στον Πελίστρι.

Ο Παναθηναϊκός, ήδη, σε δύο αγώνες δεν έχει νίκη και το χειρότερο τα πολλά γκολ που δέχτηκε από την Τσέλσι ίσως επηρεάσουν τη βαθμολογική του κατάταξη. Επόμενο ματς με τη Τζουργκάρντεν στη Σουηδία.

22′: Ο Ζοάο Φέλιξ ανοίγει το σκορ για τους Λονδρέζους




48′: Η Τσέλσι βρίσκει δεύτερο γκολ με τον Μούντρικ




55′: Δεύτερο γκολ για τον Ζοάο Φέλιξ, τρίτο για την Τσέλσι




59′: Το πέναλτι που κέρδισε η Τσέλσι και αξιοποίησε ο Ενκουνκού




69′: Ο Τετέ δημιουργεί, ο Βαγιαννίδης σερβίρει και ο Πελίστρι σκοράρει (1-4)




Η μεγάλη προσέλευση των οπαδών του Παναθηναϊκού πήρε τον χαρακτήρα… δημοψηφίσματος στο β’ μέρος, όταν η Τσέλσι άρχισε να βάζει το ένα γκολ μετά το άλλο. Από την εξέδρα ακουγόταν διαρκώς το όνομα του ομοπονδιακού τεχνικού, πλέον, Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό, σπάνιο για αγώνες του Παναθηναϊκού οι αποδοκιμασίες στους παίκτες που αντικαταστάθηκαν. Κι αυτές εντάθηκαν με το τέλος του ματς…




Διαιτητής: Αντόνιο Νόμπρε (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Πέδρο Ριμπέιρο, Νέλσον Περέιρα (Πορτογαλία)
4ος: Γκουστάβο Κορέιρα (Πορτογαλία)
VAR: Αντρέ Ναρσίζο (Πορτογαλία), AVAR: Έλντε Μαλέιρο (Πορτογαλία)
Κίτρινη: 58΄Μλαντένοβιτς – 90+2′ Ντισασί
Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς (61′ Βαγιαννίδης), Γεντβάι, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Ουναΐ (80′ Μπακασέτας), Μαντσίνι (61′ Τετέ), Πελίστρι (70′ Τζούρισιτς), Γερεμέγεφ (71′ Σπόραρ).
Τσέλσι (Εντσο Μαρέσκα): Γιόργκενσεν, Βέιγκα, Μπαντιασίλ, Ντισασί, Κουκουρέγια, Χολ (77′ Τσουκγουεμέκα), Φερνάντεζ (71′ Κασαντέι), Φέλιξ, Νέτο (61′ Γκουϊού), Ενκουνκού (61′ Τζορτζ), Μούντρικ.




Έγιναν…
Μόρατς Μπάνια Λούκα – Παναθηναϊκός 1-1
Παναθηναϊκός – Τσέλσι 1-4

Η Βαθμολογία

Οι επόμενοι αγώνες του Παναθηναϊκού στο Κόνφερενς Λιγκ
7/11: Τζουργκάρντεν – Παναθηναϊκός
28/11: Παναθηναϊκός – Ελσίνκι
12/12: Δε Νιού Σεντς – Παναθηναϊκός
19/12: Παναθηναϊκός – Ντινάμο Μινσκ

Τι ισχύει…
Στη League Phase του Κόνφερενς Λιγκ οι 36 ομάδες σχηματίζουν έναν ενιαίο όμιλο και δίνουν 6 ματς (από 3 εντός και εκτός) με διαφορετικούς αντιπάλους, έναν από κάθε γκρουπ δυναμικότητας (1-6, 7-12, 13-18, 19-24, 25-30, 31-36). Οι πρώτες 8 ομάδες περνούν στους «16», όσες τερματίσουν από την 9η θέση έως την 24η θα σχηματίσουν 8 ζευγάρια στα οποία έπειτα από διπλά ματς θα προκύψουν ισάριθμοι νικητές που θα περάσουν στους «16». Στη συνέχεια θα διεξαχθούν διπλά ματς μέχρι και τα ημιτελικά, μονός ο τελικός (28 Μαΐου, Βρότσλαβ).
Κριτήρια ισοβαθμίας
*Καλύτερη διαφορά τερμάτων
*Καλύτερη επίθεση
*Καλύτερη επίθεση εκτός
*Περισσότερες νίκες
*Περισσότερες νίκες εκτός
*Περισσότεροι βαθμοί συλλογικά από τους αντιπάλους
*Καλύτερη διαφορά τερμάτων συλλογικά από τους αντιπάλους
*Καλύτερη επίθεση συλλογικά από τους αντιπάλους
*Λιγότεροι βαθμοί ποινής
*Καλύτερος ευρωπαϊκός συντελεστής.
Τα χρηματικά έπαθλα
Η παρουσία στον όμιλο εξασφαλίζει 3,17 εκατ. ευρώ, η νίκη προσφέρει 400.000 ευρώ και η ισοπαλία 133.000. Θα μοιραστούν και 666 «μετοχές» με αξία μονάδας τις 28.000 ευρώ. Ο 1ος θα πάρει 36 μετοχές, ο 2ος 35, ο 3ος 34 κ.ο.κ. Ο 36ος παίρνει μία μετοχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This