Γιουρόπα Λιγκ: Επαγγελματική νίκη του Ολυμπιακού, 1-0 τη Μάλμε

Must Read

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με διάθεση τον αγώνα στο Μάλμε. Είχε σε.. . κέφια τον Ζέλσον, τον Τσικίνιο, τον ελ Κααμπί και έδειξε ότι θα είχε ένα ήρεμο βράδυ στον ευρωπαϊκό βορρά.

Μόνο στο β΄μέρος η εικόνα άλλαξε άρδην. Η Μάλμε πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, έχασε ευκαιρίες και αν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν ίσως έπαιρνε κάτι από το ματς. Ο Μεντιλίμπαρ άργησε να φρεσκάρει την ομάδα. Ίσως να φοβήθηκε τους τραυματισμούς. Μόλις στο 8′ ο Ορτέγκα εγκατέλειψε το ματς, τον αντικατέστησε ο Πιρόλα που αποχώρησε κι αυτός στο 69′.

Υπήρχαν όμως κι άλλες άτυχες στιγμές που προσέθεσαν άγχος στους «ερυθρόλευκους» στα τελευταία λεπτά. Στο 83′ ο Ντάλιν ανέτρεψε τον ελ Κααμπί, το πέναλτι ανέλαβε να το εκτελέσει ο Μαροκινός, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ!

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Ελλάδα με τους τρεις βαθμούς της νίκης, έχει τρία ματς μέχρι τον αγώνα με την Πόρτο για να καλύψει την ήττα της πρεμιέρας από τη Λυών και να βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα στο πρωτάθλημα.

31′: Εντυπωσιακή η κούρσα του Ζέλσον, αλλά και εξίσου καλά το πλασέ του ελ Κααμπί αποφέρει το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού.




Διαιτητής: Σιμόνε Σότσα (Ιταλία)
Βοηθοί: Φιλίπο Μέλι, Στέφανο Αλάσιο (Ιταλία)
4ος: Ματέο Μαρτσενάρο (Ιταλία)
VAR: Τζιανλούκα Αουρελιάνο (Ιταλία), AVAR: Μάρκο Σέρα (Ιταλία)
Κίτρινη: 46′ Λουκίλι, 82′ Πένια – 43′ Κάρμο, 69′ ελ Κααμπί, 90′ Τζολάκης
Μάλμε (Χένρικ Ρίντστρεμ): Ντάλιν, Στρίγκερ, Ρέσλερ, Γιάνσον (70′ Ρόσενγκρεν), Μπουσανέγιο, Γιόνσεν, Πένα, Άλι (70′ Μπέργκ), Λουκίλι, Μπόλιν, Μπούτχαϊμ (81′ Ρεξ).
Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (11′ Πιρόλα – 69′ Γκαρθία), Έσε, Μουζακίτης (69′ Κωστούλας), Τσικίνιο, Ζέλσον Μαρτίνς (86′ Μασούρας), Ροντινέι, ελ Κααμπί (86′ Στάμενιτς).




Έγιναν..
Λυών – Ολυμπιακός 2-0
Ολυμπιακός – Μπράγκα 3-0
Μάλμε – Ολυμπιακός 0-1

Τα επόμενα ματς του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ
7/11: Ολυμπιακός – Ρέιντζερς
28/11: Στεάουα – Ολυμπιακός
12/12:Ολυμπιακός – Τβέντε
23/1/25: Πόρτο – Ολυμπιακός
301/25: Ολυμπιακός – Καραμπάκ

Η Βαθμολογία

Τι ισχύει…
Στη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ οι 36 ομάδες σχηματίζουν έναν ενιαίο όμιλο και δίνουν 8 ματς (από 4 εντός και εκτός) με διαφορετικούς αντιπάλους, δύο από κάθε γκρουπ δυναμικότητας (1-9, 10-18, 19-27, 28-36). Οι πρώτες 8 ομάδες περνούν στους «16», όσες τερματίσουν από την 9η θέση έως την 24η θα σχηματίσουν 8 ζευγάρια στα οποία έπειτα από διπλά ματς θα προκύψουν ισάριθμοι νικητές που θα περάσουν στους «16». Στη συνέχεια θα διεξαχθούν διπλά ματς μέχρι και τα ημιτελικά, μονός ο τελικός (21 Μαΐου, Μπιλμπάο).
Κριτήρια ισοβαθμίας
*Καλύτερη διαφορά τερμάτων
*Καλύτερη επίθεση
*Καλύτερη επίθεση εκτός
* Περισσότερες νίκες
* Περισσότερες νίκες εκτός
*Περισσότεροι βαθμοί συλλογικά από τους αντιπάλους
*Καλύτερη διαφορά τερμάτων συλλογικά από τους αντιπάλους
*Καλύτερη επίθεση συλλογικά από τους αντιπάλους
*Λιγότεροι βαθμοί ποινής
*Καλύτερος ευρωπαϊκός συντελεστής.
Χρηματικά έπαθλα
Η παρουσία στον όμιλο εξασφαλίζει 4,31 εκατ. ευρώ, η νίκη προσφέρει 450.000 ευρώ και η ισοπαλία 150.000. Θα μοιραστούν και 666 «μετοχές» με αξία μονάδας τις 75.000 ευρώ. Ο 1ος θα πάρει 36 μετοχές, ο 2ος 35, ο 3ος 34 κ.ο.κ. Ο 36ος παίρνει μία μετοχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This