PKK: Θα αναλάβει την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα μόνον αν αποδειχθεί ότι οι δράστες ήταν μέλη του – Το μήνυμα Οτσαλάν

Must Read

Μία ημέρα μετά την θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στη βάση TUSAS της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας στην Άγκυρα, το ΡΚΚ προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως διεξάγει έρευνες για να διαπιστώσει το αν οι δράστες ήταν όντως μέλη του.

Ειδικότερα, το ΡΚΚ ανέφερε ότι διερευνά την επίθεση και θα αναλάβει την ευθύνη, εάν αποδειχθεί πως την πραγματοποίησε η στρατιωτική του πτέρυγα. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η επίθεση δεν έχει καμία σχέση με το κάλεσμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτη του ακροδεξιού MHP, για την -υπό πολύ συγκεκριμένους όρους- επίλυση του Κουρδικού ζητήματος.

Στην ίδια ανακοίνωση, εξάλλου, τόνισε πως «θα ακολουθήσει» τον φυλακισμένο ηγέτη του, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, σε ό,τι αφορά πιθανές συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση, καθώς, κατά τα φαινόμενα, η οργάνωση που εδώ και δεκαετίες αντιπροσωπεύει την ένοπλη αντίσταση των Κούρδων, εξετάζει, πλέον, το ενδεχόμενο ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Νωρίτερα σήμερα, ο ηγέτης του PKK, με μήνυμα που κόμισε προς την κυβέρνηση μέσω του ανιψιού του, Ομέρ Οτσαλάν, βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος DEM, είπε ότι, αν και η απομόνωσή του συνεχίζεται, δηλώνει έτοιμος να αναλάβει την «ιστορική ευθύνη» για την επίλυση του Κουρδικού ζητήματος. «Αν προκύψουν οι συνθήκες, έχω τη θεωρητική και πρακτική δύναμη να μεταφέρω αυτή τη διαδικασία από τα εδάφη της σύγκρουσης και της βίας στα νομικά και πολιτικά εδάφη», ανέφερε στο μήνυμά του o Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Σύμφωνα δε με πηγές της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», ο ίδιος δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να καλέσει την οργάνωση PKK να καταθέσει τα όπλα, εφόσον εξαλειφθούν οι συνθήκες απομόνωσής του και τού επιτραπεί ευρύτερη επικοινωνία. Η δήλωση αυτή, αν και ασαφής όσον αφορά τον χρονικό της ορίζοντα και τις προϋποθέσεις, αποτελεί -ενδεχομένως- μία από τις πλέον σημαντικές εξελίξεις στο φλέγον αυτό ζήτημα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This