IDF: Χτύπησε συνοριακό πέρασμα Λιβάνου – Συρίας που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ

Τέτοιου είδους χτυπήματα κλείνουν τον δρόμο για τους πρόσφυγες λέει ο ΟΗΕ

Must Read

Το συνοριακό πέρασμα Jusiyah μεταξύ Λιβάνου και Συρίας υποστηρίζει πως έπληξε το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας το οποίο, όπως ισχυρίζονται, χρησιμοποιείται από την Χεζμπολάχ για λαθρεμπόριο όπλων.

Σύμφωνα με τον IDF στο εν λόγω πέρασμα το οποίο βρίσκεται στην κοιλάδα Μπεκάα κοντά στη λιβανέζικη πόλη Qaa είχε γίνει μεταφορά όπλων από την Συρία στο Λίβανο ενώ εκεί διατηρούσε και κτίριο η παλαιστινιακή οργάνωση. Το Ισραήλ κατά τη διάρκεια των εντεινόμενων επιθέσεων έχει πλήξει και στο πρόσφατο παρελθόν και άλλα περάσματα που συνδέουν την Συρία με το Λίβανο προκειμένου να καταφέρει να παρεμποδίσει την Χεζμπολάχ από το να λαμβάνει όπλα από το Ιράν.

«Ο Ισραηλινός Στρατός θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να αποτρέψει τις μεταφορές όπλων της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και καλεί τις αρχές της Συρίας και του Λιβάνου να αποτρέψουν τη χρήση διελεύσεων αμάχων για τρομοκρατικούς σκοπούς», αναφέρει ο στρατός στην ανακοίνωσή του.

Δείτε βίντεο από το χτύπημα του IDF στο πέρασμα:

ΟΗΕ: Δεν μπορούν να φύγουν οι πρόσφυγες

Ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στο βασικό συνοριακό πέρασμα προς τη Συρία είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το βασικό σημείο διέλευσης από τον Λίβανο στη γειτονική χώρα, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των προσφύγων να εγκαταλείψουν μια χώρα όπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού είναι ήδη εσωτερικά εκτοπισμένοι, δήλωσε σήμερα η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNCHR).

Η Ρούλα Αμίν, εκπρόσωπος της UNHCR που έχει ως έδρα της το Αμάν, δήλωσε ότι δεν έχει ενημέρωση για προειδοποιήσεις που να δόθηκαν πριν από το χτύπημα, το οποίο συνέβη σε απόσταση 500 μέτρων από το βασικό συνοριακό πέρασμα.

Περίπου 430.000 άνθρωποι έχουν περάσει από τον Λίβανο στη Συρία από τότε που ξεκίνησε η εκστρατεία του Ισραήλ, δήλωσε η ίδια.

«Οι επιθέσεις στα συνοριακά περάσματα είναι βασική ανησυχία», δήλωσε η Αμίν.«Μπλοκάρουν τη δίοδο προς την ασφάλεια για τους ανθρώπους που προσπαθούν να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις».

Δείτε επίσης:

Συνελήφθη η νεαρή που έσκιζε με μίσος ελληνικές σημαίες σε εστιατόριο στις ΗΠΑ

Ισραήλ: Στέλνει αντιπροσώπους για διαπραγματεύσεις στο Κατάρ – Υπό όρους ανακωχή θέλει η Χαμάς – Δημοσιογράφοι και παιδιά σκοτώθηκαν σε νέα πλήγματα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This