Παραιτήθηκε από την ισπανική κυβέρνηση ο συνιδρυτής των Podemos – Καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση

«Είμαι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Ινίγο Ερεχόν και θέλω να το καταγγείλω»

Must Read

O Ινίγο Ερεχόν, ηγετικό στέλεχος του κόμματος Mas Pais που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Ισπανίας, παραιτήθηκε έπειτα από εγκλήσεις για σεξουαλική κακοποίηση. Ο συνιδρυτής άλλοτε των Podemos βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών μετά τις καταγγελίες ηθοποιού και τηλεοπτικής παρουσιάστριας.

Σε ανάρτησή του στο Χ / Twitter την Πέμπτη ο Ερεχόν, εκπρόσωπος Τύπου της αριστερής συμμαχίας Sumar που συμμετέχει στην κυβέρνηση μειοψηφίας, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την Πολιτική.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την περασμένη Τρίτη ανώνυμος λογαριασμός στα social media κατηγόρησε «γνωστό πολιτικό με έδρα την Μαδρίτη» για «ψυχολογική κακοποίηση», «ψυχολογική χειραγώγηση» και «εξευτελιστικές σεξουαλικές πρακτικές».

Αφότου ο Ερεχόν ανακοίνωσε την παραίτησή του, η ηθοποιός και παρουσιάστρια Ελίσα Μουλίαα έγραψε στο Χ / Twitter: «Είμαι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Ινίγο Ερεχόν και θέλω να το καταγγείλω».

Πηγές του υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ανέφεραν ότι μια καταγγελία έχει κατατεθεί στην Αστυνομία σε βάρος του Ερεχόν.

Στην ανάρτησή του ο 40χρονος Ερεχόν δεν αναφερόταν στις καταγγελίες και δήλωνε πως η απόφασή του να παραιτηθεί οφείλεται εν μέρει στο ότι η ζωή στο φως της δημοσιότητας οδήγησε σε μια «τοξική υποκειμενικότητα, που η πατριαρχία εντείνει στην περίπτωση των ανδρών».

Το Sumar ανακοίνωσε έρευνα ενώ o πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, εξέφρασε την στήριξή του στις γυναίκες θύματα κακοποίησης, ωστόσο υπερτόνισε πως συνεχίζει να εμπιστεύεται το κόμμα, «το οποίο έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει πολλά για την πρόοδο των γυναικών».

Το Λαϊκό Κόμμα κάλεσε την Γιολάντα Ντίας να διευκρινίσει πότε ενημερώθηκε αρχικά για τις καταγγελίες σε βάρος του Ερεχόν, ο οποίος προαλειφόταν για διάδοχός της στην ηγεσία του Sumar.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This