Αμαλιάδα: Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο των βρεφών – Μαρτυρίες και ντοκουμέντα

Must Read

Νέες αποκαλύψεις έκανε χθες το βράδυ η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» σχετικά με την υπόθεση θρίλερ που συγκλονίζει το πανελλήνιο, τον θάνατο των βρεφών στην Αμαλιάδα.

Στην εκπομπή ακούστηκε ηχητικό ντοκουμέντο από το 2014 όταν έφυγε από την ζωή το αδελφάκι της Ειρήνης Μουρτζούκου που τότε ήταν 14 ετών. Στο ηχητικό ακούγονται οι γατροί οι οποίοι μιλούν μεταξύ τους και με την ανήλικη τότε Ειρήνη περιγράφοντας το ιστορικό της οικογένειας με εκείνη να τους ηχογραφεί.




«Το ένα παιδί που χάθηκε 13-14 μηνών πόσο ήταν, είναι η αδελφή της μαμάς. Είχε νοσηλευτεί στην Κ4 για λίγες ώρες, μετά πήγε κάτω στη νευρολογική, διερευνήθηκε και βγήκαν όλα καλά», είπε ο ένας γιατρός με έναν άλλον να προσθέτει: «Απύρετοι σπασμοί».«Ναι, τα πάντα όλα και πήγε και χάθηκε στο σπίτι το παιδί, με ένα περίεργο τέτοιο επεισόδιο», είπε ο πρώτος στη συνέχεια.




Η Ειρήνη ρώτησε «τι βγήκε χθες από τις εξετάσεις» και ο γιατρός έδωσε την ακόλουθη χαρακτηριστική απάντηση: «Τίποτα ακόμη… Τι με κοιτάς με αυτό το ύφος; Τρέχουμε από χθες, εγώ προσωπικά για να βρω λεφτά για να στείλω τις εξετάσεις αυτές για να τις πολύ ειδικές. Αυτές δεν γίνεται χωρίς λεφτά και τρέχω για να εγκρίνει το νοσοκομείου πίστωση ειδική. Οπότε καταλαβαίνεις πως κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Ακούστε το ηχητικό:




Στην εκπομπή μίλησε η νονά του δεύτερου παιδιού της Ειρήνης που χάθηκε ξαφνικά.

«Ήμουν ακριβώς δίπλα από το δωμάτιο τους και πρόσεχα το παιδί της όταν έφευγε εκτός για διάφορες δουλειές και έλειπε για ώρες. Στην αρχή όταν πήγαινα στο δωμάτιο η Ειρήνη το κουκούλωνε με την κουβέρτα και την τράβαγα γιατί φοβόμουν ότι θα σκάσει το παιδί», λέει χαρακτηριστικά.Όπως αναφέρει όσο καιρό ήταν στο νοσοκομείο είχαν γίνει τρεις κρίσεις επιληψίας, όλες βράδυ.

«Το μοιραίο βράδυ μου λέει ότι η μικρή δεν είναι καλά, έπαθε επιληψία και δεν ανασαίνει. Η γυναίκα που ήταν δίπλα παραξενεύτηκε γιατί σε εκείνη δεν είχε πει τίποτα. Τότε πήγα εγώ να φωνάξω γιατρούς και εκείνοι έτρεξαν για το μωρό. Ήταν μετά τις δύο την νύχτα και το ξέρω γιατί ήμουν στο κυλικείο. Όταν γύρισα την είδα να μου φωνάζει στο διάδρομο. Όσο οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν εκείνη ασχολιόταν με το κινητό. Όταν το παιδί ‘τέλειωσε’ εγώ θρηνούσα και μου είπαν οι γιατροί να μπω μέσα να το φιλήσω γιατί ήμουν και η νονά του. Με ρώτησε πώς κάνω έτσι. Εγώ έχω χάσει και άλλο παιδί και δεν φωνάζω έτσι, μου λέει. Τότε τρελάθηκα».

«Όταν μαζεύαμε τα πράγματα της σε μια βαλίτσα  για να φύγουν με τον πατέρα της και τη μητριά της, μου άρπαξε τα σεντόνια του παιδιού από τα χέρια και όταν της τα ζήτησα για να τα βάλω στη βαλίτσα μου τα πέταξε σαν πατσαβούρι και μου λέει πάρτα να την θυμάσαι. Κι άλλο ένα περιστατικό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι είχαν βάλει οι γιατροί στο μωρό πομπό για να δουν αν θα πάθει κάτι και ο πομπός συνέχεια έβγαινε από το ποδαράκι της και μου έλεγε ότι το βγάζει το μωρό. Κάτι που όπως έλεγαν και οι γιατροί δεν μπορούσε να γίνει», καταλήγει.




Η γυναίκα έστειλε και τις γραπτές συνομιλίες που είχαν με την 24χρονη.




«Πήγαν το παιδί μας χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο …»

Στην εκπομπή μίλησε η γιαγιά του βρέφους που επανέφεραν οι γιατροί από τον θάνατο καταγγέλλοντας πως όλα έγιναν όταν η κόρη της είχε αφήσει το μωρό με την Ειρήνη.

« Η κόρη μου μαζί με την εγγονή μου είχε πάει να την φιλοξενήσει η Ειρήνη και η μαμά της στην Πάτρα που έμεναν τότε. Της είχα πει ότι ήταν παράλογο να πάει με μωρό παιδί εκεί.  Κάποια στιγμή μας πήρε η Ειρήνη τηλέφωνο να μας πει ότι το παιδί είχε μαυρίσει και να το πάμε στο Νοσοκομείο. Το τηλέφωνο το σήκωσε η άλλη μου η κόρη και της είπε να πάρει ασθενοφόρο και να το φέρουν στο Καραμανδάνειο. Το παιδί ήταν μισοπεθαμένο, μελανιασμένο και ευτυχώς το επανάφεραν οι γιατροί.

Μου είπε ότι εκείνη είχε πεταχτεί για μια δουλειά και είχε αφήσει το μωρό με την Ειρήνη. Οι γιατροί έγραψαν τότε ότι το παιδί είχε πάθει συγκοπή αλλά δεν μπορούσαν να βρουν κάτι. Ήταν ένα παιδί υγιές και μας είπαν ότι κάτι πιθανότατα να το τρόμαξε ή να το πόνεσε πολύ. Ευτυχώς η μικρούλα μας γλίτωσε. Εντωμεταξύ η Ειρήνη δύο τρία χρόνια πριν το συμβάν είχε χάσει και ένα αδερφάκι δύο χρονών με τον ίδιο σχεδόν τρόπο. Η κόρη μου μετά το περιστατικό έφυγε. Όλα αυτά που γίνονται με αυτή την κοπέλα δεν είναι λογικό. Όποιο παιδί πρόσεχε η Ειρήνη πάθαινε τα ίδια…», καταλήγει.

«Οι γιατροί επανέφεραν το κοριτσάκι μου στη ζωή…»

Μίλησε και η φίλη της 24χρονης που παραλίγο να χάσει το παιδί της.

«Γενικά έπαιρνα παντού το παιδί μαζί μου. Εκείνη η μέρα ήταν Κυριακή. Είχα ταΐσει την μικρή και την έβαλα να κοιμηθεί. Δεν προλαβαίνω να απλώσω τα ρούχα του παιδιού και ακούω την Ειρήνη να μου λέει ότι δεν είναι καλά. Την κοιτάζω, τα χείλη της ήταν μελανά και είχε χάσει τις αισθήσεις της. Απευθείας κάλεσα ασθενοφόρο και την πήγαμε στο Καραμανδάνειο. Όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω στο παιδί να δουν τι έχει γίνει γιατί ήταν μόλις έξι μηνών και γεννήθηκε υγιέστατο. Το πόρισμα τους ήταν συγκοπή και τους ρώτησα από τι μπορεί να συνέβη. Μου απάντησαν ότι θα μπορούσε να είναι κάποιος πάνω από το κεφάλι της και να την τρόμαξε ή κάτι να της έβαλε-για παράδειγμα ένα μαξιλάρι-και δεν μπορούσε να ανασάνει.

Από τη στιγμή που έχει βγει αυτή η υπόθεση και μαθαίνω ότι ο Παναγιωτάκης ήταν με μελανά χείλη, μου έρχονται μνήμες από το δικό μου το παιδί. Ήμουν τυχερή μάλλον μέσα στην ατυχία μου. Υποψιάζομαι ότι το έχει κάνει αυτό και στο δικό μου το παιδί. Αφού βγήκαμε από το νοσοκομείο επέστρεψα στην μαμά μου. Η Ειρήνη με έπαιρνε να δει τι κάνει το παιδί και της είχα πει τότε ότι αν το είχε πειράξει, θα τη σκότωνα. Αλλά το είχε αρνηθεί

«Εγώ μετέφερα τον Παναγιωτάκη στο Νοσοκομείο…»

«Με πήρε η Πόπη και μου είπε να πάω από εκεί γρήγορα για να μεταφέρουμε το παιδί στο Νοσοκομείο. Αυτό ήταν περίπου στη μία. Πήρα το αμάξι και πήγα τρέχοντας, μπήκε η Πόπη πίσω και η Ειρήνη με το παιδί μπροστά. Δεν μπορούσα να δω αν το παιδί είναι νεκρό ή ζωντανό αλλά ούτε μιλούσε, ούτε έκλαιγε ούτε άνοιξε τα μάτια του. Το κεφάλι του ήταν πίσω σαν ξερό. Να το πω σαν πεθαμένο; Της είπα της Ειρήνης να δώσει αναπνοές στο παιδί γιατί δεν ήξερα κι εγώ τι έπρεπε να γίνει. Πανικοβλήθηκα», λέει η ξαδέρφη της Καλλιόπης που μετέφερε τον μικρό Παναγιώτη στο Νοσοκομείο.

«Η Ειρήνη πήγε το παιδί μέσα στους γιατρούς. Εμείς μείναμε απέξω. Μετά από μία ώρα περίπου μας είπαν ότι το παιδί ήταν νεκρό. Όσο περιμέναμε η Πόπη μου είπε ότι το προηγούμενο βράδυ που είχαμε βγει βόλτα την είχε πάρει τηλέφωνο η Ειρήνη να της πει ότι το μωρό δεν ήταν καλά… Πιστεύω ότι όλα μπορεί να έχουν συμβεί, ακόμα και να έχει μπει ανθρώπινο χέρι», καταλήγει.

Δείτε επίσης:

Αμαλιάδα: Σοκαριστική ομοιότητα με Ίριδα – Ο «θύμος αδένας είχε εικόνα έναστρου ουρανού» στο ένα μωρό της Ειρήνης

Αμαλιάδα: Βίντεο με το νεκρό μωρό της να μιλάει είχε φτιάξει η 24χρονη! – Διαψεύδει η φίλη της ότι είχαν σχέση!

Αποκάλυψη σοκ για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Τη νοσηλεία έκτου μωρού που σχετίζεται με την 24χρονη στο Καραμανδάνειο διερευνά η Εισαγγελία Πατρών!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This