Δομές για παράνομους μετανάστες σε Κρήτη και Ρόδο ετοιμάζει η κυβέρνηση – Τι δήλωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Καραβιές με αλλοδαπούς να καταφτάνουν στα νησιά

Must Read

Όπως είχαμε προβλέψει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα εγκαταστήσει παράνομους μετανάστες σε Ρόδο και Κρήτη, αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος στα νησιά αυτά θα δημιουργηθούν… προσωρινές δομές φιλοξενίας, προκειμένου να φιλοξενήσουν τους χιλιάδες που εισρέουν στην χώρα. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, βεβαίως, στην Ελλάδα.

Σε συνἐντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Εξετάζονται σενάρια δημιουργίας χώρων προσωρινής φύλαξης στην Ρόδο και την Κρήτη, τα οποία θα λειτουργούν αποκλειστικά σε 48ωρη βάση. Οι λύσεις που προκρίνονται είναι προσωρινές, ελεγχόμενες, και δεν θα επιβαρύνουν την καθημερινότητα των περιοχών, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια και τη συνεργασία με τους πολίτες».

Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου, ουδείς αισθάνεται ικανοποίηση για τα κυβερνητικά σχέδια, δεδομένου ότι οι μεταναστευτικές ροές στην χώρα μας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Οι κάτοικοι σε Ρόδο και Κρήτη είναι σε απόγνωση αντικρίζοντας σχεδόν καθημερινά καραβιές με αλλοδαπούς να καταφτάνουν στα νησιά τους.

Αναφερόμενος ο υπουργός στην διαχείριση του Μεταναστευτικού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανέφερε ότι η ΕΕ προσανατολίζεται να αυστηροποιήσει την πολιτική της, μετά τις πιέσεις που δέχονται πάρα πολλές χώρες. Εκτίμησε, δε, ότι «αρχικά θα τεθεί το ζήτημα της εφαρμογής της συμφωνίας Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι σε ισχύ από το 2016 και περιλαμβάνει επιστροφές, με την Τουρκία να μην τις πραγματοποιεί από το 2019».

Κατά τα άλλα, το Μαξίμου διαβεβαιώνει ότι οι διμερείς συνομιλίες σε ανώτατο επίπεδο με την Άγκυρα για το Μεταναστευτικὀ είναι άριστες και αποφέρουν απτά αποτελέσματα!

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Να τους γυρίζουν πίσω από εκεί που έρχονται, η ίδια απόσταση είναι και να μην κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν….
    Για αυτό δεν πρόκειται να ξαναψηφισει ο κόσμος ούτε ΝΔ ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΣΥΡΙΖΑ. Σιχαθηκαμε πια να νοιάζονται περισσότερο για τους Λάθρο παρά για τους γηγενείς Έλληνες !

  2. Ο μιζοτακης χρειάζεται εργάτες για να μαζέψει ελιές, ώστε να εισπράττει και την επιδότηση ως βέρος αγρότης. Ε αν μπαίνουν και μερικοί βιαστες, ληστές, δολοφόνοι, τρομοκράτες κλπ μπουμπούκια δεν πειράζει. Οι δουλίτσες μας να γίνονται

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This