Φλώρινα: Βλάβες σε εγκέφαλο και πνεύμονες 48χρονος από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Οι γιατροί αναμένουν να περάσει το πρώτο 48ώρο, ώστε να υποβληθεί σε επαναληπτική αξονική

Must Read

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας 48χρονος, μετά το περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε ξενοδοχειακή μονάδα στο Λιμνοχώρι της Φλώρινας, όπου 16 άτομα εντοπίστηκαν σε λιπόθυμη ή ημιλιπόθυμη κατάσταση, με συμπτώματα δηλητηρίασης μονοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Εκτιμάται, πως από την εισπνοή του μονοξειδίου του άνθρακα έπαθε βλάβη στον εγκέφαλο και στους πνεύμονες (εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονία από εισρόφηση). Πλέον, ο 48χρονος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ και οι γιατροί αναμένουν να περάσει το πρώτο 48ώρο, ώστε να υποβληθεί σε επαναληπτική αξονική και να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για την πορεία της υγείας του.

Την ίδια ώρα, η σύζυγος του 48χρονου νοσηλεύεται και αυτή σε σοβαρή –αλλά καλύτερη σχετικά– κατάσταση σε νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Ακόμη εννέα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Φλώρινας κι ακόμη τέσσερα στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

«Στο νοσοκομείο μας γύρω στις 2 τα ξημερώματα άρχισαν να φτάνουν σταδιακά 9 άνθρωποι συνολικά. Αυτοί που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο μας είναι καλά και σε λίγη ώρα θα πάρουν εξιτήριο. Πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες απεικονιστικές εξετάσεις και είναι καλά οι άνθρωποι», ανέφερε ο Γιάννης Πλιάτσικας, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Φλώρινας.

«Το ξενοδοχείο έχει ανακαινιστεί και είναι 2 μήνες ανοιχτό»

Από την πλευρά του, ο Παύλος Σαρηγιαννίδης, αντιδήμαρχος δήμου Αμυνταίου, μίλησε για το συμβάν, εξηγώντας πως η μονάδα είχε ανακαινιστεί πριν από λίγο καιρό.

«Παρευρέθηκε άμεσα η πυροσβεστική, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Έξι άτομα πήγαν το νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και 8 στο νοσοκομείο Φλώρινας. Ο ένας είναι σε άσχημη κατάσταση και διασωληνωμένος. Υπήρξαν αναθυμιάσεις από μονοξείδιο του άνθρακα εντός του χώρου του ξενοδοχείου, η Πυροσβεστική είπε ότι θα φέρει πραγματογνώμονα για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αυτό το ξενοδοχείο είναι στο χωριό Λιμνοχώρι. Ήταν στα δωμάτια, όχι σε κάποιον κοινόχρηστο χώρο. Το ξενοδοχείο έχει ανακαινιστεί και είναι 2 μήνες ανοιχτό. Και τις προηγούμενες μέρες που λειτουργούσε δεν είχαμε κάποιο περιστατικό. Λειτουργούσε το σύστημα θέρμανσης κανονικά αυτό που έγινε, έγινε χθες. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Οι ηλικίες των επισκεπτών είναι από 30 έως 55 ετών και διαφορετικές παρέες. Είχα την πρώτη κλήση από την ΕΛ.ΑΣ. στις 2.30 ώρα την νύχτα και πήγα αμέσως. Ήταν στα δωμάτιά τους οι άνθρωποι. Υπήρξε ειδοποίηση από ένα ζευγάρι, το οποίο ήταν στο μπαλκόνι και άκουσε από το δίπλα δωμάτιο, σύμφωνα με όσα μ είπαν, ”βοήθεια βοήθεια η γυναικά μου λιποθύμησε” και εκεί κάλεσαν το ΕΚΑΒ και το ΕΚΑΒ ειδοποίησε την αστυνομία. Ελέγχθηκαν όλα τα δωμάτια, δεν είναι κάποιος μέσα».

Δείτε επίσης: Συναγερμός στη Φλώρινα: Μαζική δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα σε ξενοδοχείο – 16 άτομα στο νοσοκομείο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This