Τρομοκρατικό χτύπημα στο Ισραήλ: Τουλάχιστον ένας νεκρός από τη σφοδρή πρόσκρουση φορτηγού σε στάση λεωφορείου

Για «ηρωική επιχείρηση» κοντά στο αρχηγείο της Μοσάντ κάνει λόγο η Χαμάς

Must Read

Το πρώτο θύμα της σφοδρής πρόσκρουσης φορτηγού σε στάση λεωφορείου γεμάτη με κόσμο κοντά σε στρατιωτική βάση στο Ραμάτ Χασαρόν, βόρεια του Τελ Αβίβ, ανακοινώθηκε επίσημα, καθώς ένας άνδρας, ο οποίος νοσηλευόταν στο ιατρικό κέντρο Ichilov, υπέκυψε στα τραύματά του.

Η έρευνα της ισραηλινής αστυνομίας για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο, με βάση και ενημέρωση από την υπηρεσία πληροφοριών του στρατού του Ισραήλ, εξετάζεται ως «πιθανή» τρομοκρατική επίθεση. «Λεωφορείο αποβίβαζε επιβάτες σε στάση, όταν ένα φορτηγό έπεσε επάνω στο λεωφορείο και τους επιβάτες. Πολίτες πυροβόλησαν τον οδηγό του φορτηγού και τον εξουδετέρωσαν», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.

Οι ιατρικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι από το περιστατικό τραυματίστηκαν 33 άνθρωποι, οι έξι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που παγιδεύτηκαν κάτω από το βαρύ όχημα.




Την ίδια ώρα, λογαριασμοί που πρόσκεινται στην παλαιστινιακή πλευρά, αναφέρουν σε αναρτήσεις τους στην πλατφόρμα Χ, ότι στο περιστατικό με το φορτηγό έχασαν τη ζωή τους πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες και έχουν τραυματιστεί άλλοι 50. «Ένας άνδρας από τη Καλανσούβα, ονόματι Ραμί Νατόρ, εξαπέλυσε επίθεση με φορτηγό κοντά στις εγκαταστάσεις της Μοσάντ και της Μονάδας 8200 βόρεια του Ισραήλ», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μια από τις εν λόγω αναρτήσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Times of Israel» ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος ευθύνεται για το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε κοντά σε κτηριακό συγκρότημα όπου φιλοξενείται το αρχηγείο της Mossad μαζί με αρκετές μονάδες πληροφοριών των IDF, συμπεριλαμβανομένης της υψηλού προφίλ ομάδας πληροφοριών σημάτων Unit 8200, «εξουδετερώθηκε από οπλισμένους πολίτες», καθώς φέρεται να ήταν οπλισμένος με μαχαίρι.

Με ανακοίνωσή της, η Χαμάς χαιρέτισε μία «ηρωική επιχείρηση» η οποία πραγματοποιήθηκε κοντά «στο αρχηγείο της Μοσάντ». «Αποτελεί φυσική απάντηση στα εγκλήματα της (ισραηλινής) κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού μας στην Γάζα, στην Δυτική Όχθη, στην Ιερουσαλήμ», ανέφερε σχετικά.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This