Μαζική δηλητηρίαση στη Φλώρινα: Τι προκάλεσε τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στην ξενοδοχειακή μονάδα

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου δεν επέτρεψε σε κλιμάκιο του Υγειονομικού Φλώρινας να προχωρήσει σε έλεγχο, με τη δικαιολογία ότι ήταν κλειστό λόγω προστίμου

Must Read

Την ώρα που ένας 48χρονος από την Πάτρα δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης «Μαμάτσειο», έχοντας υποστεί εγκεφαλική βλάβη εξαιτίας δηλητηρίασης που υπέστη από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε ξενοδοχείο στη Φλώρινα, αυξάνονται διαρκώς τα ερωτήματα για την συγκεκριμένη μονάδα, η οποία, μεταξύ άλλων, φέρεται να λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Το βασικό ερώτημα είναι το πώς προκλήθηκε η μοιραία διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στο ξενοδοχείο, κάτι στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές. Σύμφωνα μα  τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το ξενοδοχείο είχε παραμείνει κλειστό για αρκετό καιρό, ενώ πρόσφατα ο ιδιοκτήτης του προέβη σε μια μεγάλη ανακαίνιση και μονάδα άνοιξε και πάλι τις πόρτες της στις 13 Σεπτεμβρίου. Όσον αφορά αυτή καθαυτή τη διαρροή, πληροφορίες αναφέρουν πως ο σωλήνας διαφυγής των αερίων από την καύση είχε τοποθετηθεί χαμηλά στο κτίριο και -ενδεχομένως- τα αέρια αυτά να μπήκαν στο σύστημα εξαερισμού.




Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι Αμυνταίου, στη Φλώρινα, με αποτέλεσμα 14 συνολικά άτομα να χρειαστεί να μεταφερθούν επειγόντως στο νοσοκομείο. Πέρα από τον 48χρονο που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σε σοβαρή -αλλά σαφώς καλύτερη- κατάσταση νοσηλεύεται στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας η σύζυγός του. Να σημειωθεί πως στο δωμάτια όπου διέμενε το ζευγάρι από την Πάτρα, που είχε επισκεφθεί το συγκεκριμένο ξενοδοχείο για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να σπάσουν τα παντζούρια, καθώς και τα τζάμια, για να μπουν και να τούς απεγκλωβίσουν πριν να είναι πολύ αργά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του kozanimedia.gr, τα εννέα άτομα που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Φλώρινας έλαβαν εξιτήριο, ενώ άλλα τέσσερα άτομα παραμένουν νοσηλευόμενα στο «Μποδοσάκειο».

Δεκατέσσερα άτομα δηλητηριάστηκαν από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε ξενοδοχείο της περιοχής Λιμνοχωρίου Φλώρινας

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη με τις κατηγορίες της επικίνδυνης βλάβης και πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια και κρατείται στο Α.Τ. Αμυνταίου. Σύμφωνα δε με ρεπορτάζ του τοπικού Μέσου, το ξενοδοχείο δεν είχε άδεια λειτουργίας για το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ πριν από λίγες ημέρες, η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κοζάνης, δηλαδή το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ, βεβαίωσε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στο ποσό συμπεριλαμβάνεται και πρόστιμο γιατί η ιδιοκτήτρια εταιρία φέρεται να είχε υποβάλει αναληθή στοιχεία για την αίτηση άδειας λειτουργίας.

Όπως τόνισε στον ιστότοπο ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Αθανάσιος Τάσκας, ενήμερη για το θέμα είναι και η Π.Ε. Φλώρινας, καθώς κλιμάκιο του Υγειονομικού επισκέφθηκε την ξενοδοχειακή μονάδα και ήταν κλειστή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής ελέγχου σε αυτήν. «Εμείς σαν Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας έπρεπε να ελέγξουμε το εστιατόριο τους, αφού είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και πήγανε τα παιδιά την Πέμπτη και δεν τούς άφησε ο ιδιοκτήτης, γιατί, λέει “είναι κλειστό. Μου επέβαλλαν πρόστιμο και είμαι κλειστός», ανέφερε συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This