Εξαφάνισαν (για πρώτη φορά) τον ιό HIV από το γονιδίωμα πειραματόζωων

Δρομολογήθηκαν ήδη οι κλινικές δοκιμές για τη νέα θεραπεία

Must Read

Ερευνητές κατάφεραν να εξαφανίσουν τον ιό HIV από ολόκληρο το γονιδίωμα πειραματόζωων στο εργαστήριο για πρώτη φορά! Οι επιστήμονες που εξάλειψαν τον ιό HIV από ποντικούς δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα αποτελούν σημαντική εξέλιξη στις προσπάθειες ανάπτυξης θεραπείας για τη λοίμωξη από τον ιό στους ανθρώπους. Μάλιστα οι κλινικές δοκιμές έχουν ήδη προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020.

Δεν έχει ξαναγίνει

Είναι η πρώτη φορά που ο ιός εξαλείφεται από το γονιδίωμα ζώων, ανέφεραν οι ερευνητές.
Συγκεκριμένα ο δρ Καμέλ Χαλίλι, καθηγητής στο Temple University, δήλωσε ότι η νέα έρευνα δείχνει ότι αγωγή για την καταστολή της αναπαραγωγής του ιού και θεραπεία γονιδιακής επεξεργασίας, όταν δοθούν συνδυαστικά, μπορούν να εξουδετερώσουν τον ιό από κύτταρα και όργανα ζώων.

Ειδικότερα η ομάδα των ειδικών που διευθύνεται από τον ειδικό στον ιό HIV δρα Χάουαρντ Γκέντελμαν από τη Νεμπράσκα και τον δρα Καμέλ Χαλίλι, ειδικό σε θέματα γονιδιακής επεξεργασίας από τη Φιλαδέλφεια, στο πρότζεκτ της που κράτησε πέντε χρόνια κατάφερε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας το αργής δράσης φάρμακο Laser Art, το οποίο «περιορίζει» τον ιό και ακολουθείται από τη διαδικασία γονιδιακής επεξεργασίας CRISPR Cas9, που τον κεραυνοβολεί.

Έκπληξη για τους επιστήμονες

Σε μια νέα δημοσίευση, οι επιστήμονες αποκαλύπτουν ότι η προσέγγισή τους εξολόθρευσε με επιτυχία τον HIV απ’ ολόκληρο το γονιδίωμα στο ένα τρίτο των τρωκτικών που είχαν στο εργαστήριο.

Μάλιστα αποκαλύπτει ότι ακόμα και οι ίδιοι εξεπλάγησαν. «Δεν το πιστεύαμε» δήλωσε στην DailyMail.com ο δρ Χάουαρντ Γκέντελμαν, διευθυντής του Κέντρου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων του πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, που ανέπτυξε την τεχνική LASER ART με τον Μπένσον Εντάγκουα, βοηθό καθηγητή Φαρμακολογίας στη Νεμπράσκα.

Στη συγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή αντιρετροϊκά φάρμακα τοποθετούνται σε νανοκρυστάλλους που ταξιδεύουν σε ιστούς όπου ο ιός βρίσκεται πιθανόν εν υπνώσει. Οι νανοκρύσταλλοι αποθηκεύονται εντός των κυττάρων για εβδομάδες και απελευθερώνουν αργά τα φάρμακα σε δυσπρόσιτα σημεία για μεγαλύτερη διάρκεια.
Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο «Nature Communications».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This