Mεθυσμένοι Πολωνοί διαιτητές… ξήλωσαν οδικές πινακίδες – Αποκλείστηκαν από την UEFA

Πώς έχει το στόρι

Must Read

Το ποινολόγιο που ανακοίνωσε η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA έπειτα απ’ τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της για τις πρώτες εβδομάδες στις League Phases των Κυπέλλων Ευρώπης, δεν περιελάμβανε μόνο τιμωρίες σε ομάδες και μέλη τους, αλλά και σε… διαιτητές!

Τον διεθνή Πολωνό ρέφερι, Μπάρτοζ Φρανκόφσκι και τον διεθνή βοηθό Τόμας Μουσιάλ, οι οποίοι τέθηκαν εκτός από κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι έως τις 30 Ιουνίου 2025. Ο λόγος; Η κοπή μίας… πινακίδας στον δρόμο! Οι δύο Πολωνοί ρεφ είχαν οριστεί στις 6 Αυγούστου στον αγώνα της Ντινάμο Κιέβου με την Ρέιντζερς για τον γ’ προκριματικό του Champions League, που είχε οριστεί στο Λούμπλιν της Πολωνίας. Λίγες ώρες πριν απ’ την έναρξη του αγώνα ο Φρανκόφσκι (διεθνής ρέφερι απ’ το 2014) αντικαταστάθηκε από τον Λιθουανό Ντονάτας Ρούμσας.

Το πολωνικό τηλεοπτικό δίκτυο TVP Sport ανέφερε ότι ο Φρανκόφσκι, μαζί με τον βοηθό διαιτητή Τόμας Μουσιάλ και έναν τρίτο που δεν κατονομάζεται, συνελήφθησαν όταν τους έπιασαν να κλέβουν πινακίδα. Συνελήφθησαν στη 1:43 π.μ. και κατηγορήθηκαν για «καταστροφή οδικής υποδομής», με τους διαιτητές να υποστηρίζουν πως είχαν καταναλώσει αλκοόλ και δεν είχαν τον έλεγχο των πράξεών τους.

Η ανακοίνωση της πολωνικής αστυνομίας ανέφερε: «Γύρω στη 1:40 π.μ., λάβαμε καταγγελία για τρεις άνδρες που περιέφεραν μία οδική πινακίδα στον δρόμο. Αστυνομικοί στάλθηκαν στο σημείο. Όλοι οι άνδρες ήταν μεθυσμένοι και είχαν πάνω από 1,5 ανά ml αλκοόλ στο αίμα τους. Οδηγήθηκαν αμέσως σε ένα ιατρικό κέντρο».

Η πολωνική ομοσπονδία αποφάσισε τον Σεπτέμβριο να τιμωρήσει τους δύο διαιτητές με 5 μήνες αποκλεισμό από το ποδόσφαιρ και με άλλους επτά μήνες με αναστολή για περίοδο δύο ετών τον άλλον.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ήρθε η σειρά της UEFA να επιβάλλει ποινή στους δύο διαιτητές οι οποίοι «κόπηκαν» από κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι ως το τέλος της χρονιάς, όταν και θα επαναξιολογηθούν συνολικά.

Και για τους δύο ρέφερι η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA ανέφερε:

«Μπαρτόζ Φρανκόφσκι και Τόμας Μουσιάλ. Συμβάν και κύρωση:

-Παραβίαση των γενικών αρχών συμπεριφοράς Άρθ. 11(1) DR σε συνδυασμό με το άρθρο. 11(2)(β) (βασικοί κανόνες αξιοπρεπούς συμπεριφοράς) και το άρθ. 11(2)(δ) DR (δυσφήμηση του αθλήματος του ποδοσφαίρου και ειδικότερα της UEFA)

-Ποινή: Απαγόρευση άσκησης οποιασδήποτε διαιτητικής λειτουργίας στις διοργανώσεις της UEFA έως τις 30 Ιουνίου 2025».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This