Φλώρινα: Προσωρινά ελεύθερος ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου στο Αμύνταιο

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής έρευνας

Must Read

Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας ο 53χρονος υπεύθυνος του ξενοδοχείου στο Αμύνταιο Φλώρινας, όπου θυμίζουμε σημειώθηκε μαζική δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Η απόφαση ισχύει έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής έρευνας και συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία από την αστυνομία και τις αρμόδιες αρχές.

Ο 53χρονος νωρίτερα, οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελέως, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό περιστατικό, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν οι επισκέπτες που διέμεναν στο ξενοδοχείο αισθάνθηκαν δυσφορία, ναυτία και ζάλη και άρχισαν να χάνουν τις αισθήσεις τους. Τα συμπτώματα όσο περνούσαν οι ώρες και κυρίως μετά τις 12 τα μεσάνυχτα εντάθηκαν και ήταν πολύ πιο έντονα. Κάποιοι λιποθύμησαν και χρειάστηκε να ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ που έσπευσε στην περιοχή, σημαίνοντας συναγερμό στα γύρω Νοσοκομεία.

Συνολικά 9 από τους επισκέπτες ηλικίας 20-44 ετών διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Φλώρινας και οι υπόλοιποι τέσσερεις που ήταν πιο βαριά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Εκτός από τον 55χρονο, την σύζυγό του και ένα ακόμη άτομο, οι υπόλοιποι έχουν πάρει εξιτήριο. Σταθερή αλλά σοβαρή κρίνεται εξάλλου η κατάσταση του 55χρονου, ο οποίος δηλητηριάστηκε από την διαρροή. Σήμερα θα γίνει νέα αξονική τομογραφία από τους γιατρούς στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης ώστε να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάστασή του. Αισιόδοξοι δηλώνουν οι συγγενείς του 55 χρόνου και παραμένουν, κοντά στον δικό τους άνθρωπο από χθες που ήρθαν από την Πάτρα.

Οι έρευνες των αρχών εστιάζονται στον σωλήνα διαφυγής των αερίων από την καύση στον λέβητα που είχε τοποθετηθεί χαμηλά στο κτίριο και ενδεχομένως τα αέρια αυτά να μπήκαν στο σύστημα εξαερισμού. Πριν από μία εβδομάδα η περιφερειακή διεύθυνση τουρισμού δυτικής Μακεδονίας είχε επιβάλει πρόστιμο 10.000 ευρώ για ανακριβή στοιχεία, τα οποία δεν είχαν συμπληρωθεί στον φάκελο της άδειας που είχε εκδοθεί το 2017. Τα στοιχεία αυτά όμως, δεν είχαν καμία σχέση με το ατύχημα. Το Υπουργείο Τουρισμού εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι το κατάλυμα είχε ελεγχθεί εγκαίρως από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε ακόμη:

Συγκλονίζει ένοικος του ξενοδοχείου στην Φλώρινα: «Βλέπαμε τον θάνατο να έρχεται» – Εγκεφαλικό έπαθε η σύζυγος του 55χρονου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This