Ένα απίστευτο θρίλερ, που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, με έρωτες, πάθη, χλιδάτη ζωή, καράτια, δάκρυα και… μίση, βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα, μετά τη σύλληψη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του «πρίγκιπα των διαμαντιών».
Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Espresso», ένας τυπικός έλεγχος στα έγγραφα ενός νεαρού και σέξι ταξιδιώτη, που έφτασε στη χώρα μας με πτήση από το Ισραήλ και είχε τελικό προορισμό την Αλβανία, έφερε τις ελληνικές Αρχές μπροστά σε έναν καταζητούμενο «πρίγκιπα», ο οποίος, αφού «πουλούσε» έρωτα σε γυναίκες που γνώριζε μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Tinder, στη συνέχεια τις ξάφριζε και τις παρατούσε άφραγκες!
Η απάτη σε βάρος ανυποψίαστων γυναικών κυρίως από τη Σκανδιναβία, που έστησε ο Ισραηλινός playboy, ο οποίος αυτοαποκαλούνταν «πρίγκιπας των διαμαντιών», ανέρχεται, σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές, σε ύψος πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Συστηνόταν ως γιος δισεκατομμυριούχου εμπόρου διαμαντιών
Ο 29χρονος Σιμόν Χαγιούτ συστηνόταν στα θύματά του ως Σιμόν Λεβιέβ, γιος του Εβραίου δισεκατομμυριούχου εμπόρου διαμαντιών Λεβ Λεβιέβ.
Ο απατεώνας χρησιμοποιούσε τη δημοφιλή εφαρμογή γνωριμιών, για να προσελκύει γυναίκες, στις οποίες, εν συνεχεία, παρείχε ένα χλιδάτο lifestyle, με ταξίδια με ιδιωτικά τζετ, διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία και δείπνα σε ακριβά εστιατόρια.
Εκείνες πίστευαν ότι έβγαιναν με πλούσιο επιχειρηματία, αγνοώντας ότι, στην πραγματικότητα, για τα δικά τους λούσα «πλήρωναν» τα προηγούμενα θύματά του και πως εκείνες θα «πλήρωναν» τα επόμενα.
Ο Χαγιούτ είχε, ουσιαστικά, δημιουργήσει ένα σχήμα Ponzi με τις πιστωτικές κάρτες των θυμάτων του, που του εξασφάλιζαν το επιθυμητό ρευστό για να χρηματοδοτεί τη χλιδάτη ζωή που θα έκανε με τις γυναίκες που θα γνώριζε στη συνέχεια.
Η πρώτη καταγγελία εις βάρος του
Η 31χρονη Σεσίλ Φγιελχόι από το Λίλστρομ της Νορβηγίας, ήταν ένα από τα πρώτα θύματα του Χαγιούτ που τον κατήγγειλαν στις Αρχές.
Όπως δήλωσε στη «Verdens Gang», όταν γνωρίστηκαν στο Λονδίνο πείστηκε χωρίς δυσκολία ότι ήταν πλούσιος, αφού τον έβλεπε να ξοδεύει αφειδώς σε ιδιωτικά τζετ, ξενοδοχεία, δείπνα και προσωπικό, μεταξύ του οποίου μία γραμματέα και έναν σωματοφύλακα.
Όταν, κάποια στιγμή, εκείνος ζήτησε μια πιστωτική κάρτα, ισχυριζόμενος ότι δεν ήθελε να αφήσει «ψηφιακά ίχνη» με τη δική του για λόγους ασφαλείας, η Φγιελχόι θέλησε να τον εξυπηρετήσει.
Αφού συμπλήρωσε τα απαραίτητα έγγραφα για μια American Express Platinum, ακολουθώντας τις οδηγίες του, της υπέδειξε, κατόπιν, να συμπληρώσει το ποσό των 220.000 ευρώ ως εισόδημα, διαβεβαιώνοντάς την ότι κανείς δεν επρόκειτο να το διασταυρώσει.
Εκείνη τον πίστεψε και, για τις επόμενες λίγες εβδομάδες που διήρκεσε το ειδύλλιό τους, εκείνος χρέωσε την κάρτα της μέχρι σχεδόν το πιστωτικό της όριο.
Πιο συγκεκριμένα, σε διάστημα 54 ημερών, ο Χαγιούτ χρέωσε την κάρτα της Φγιελχόι με 198.000 ευρώ, χρήματα που χρησιμοποίησε, στη συνέχεια, για να γοητεύσει το επόμενο θύμα του, τη Σουηδή Περνίλα Σοχόλμ, η οποία, με τη σειρά της, του έδωσε σχεδόν 40.000 ευρώ.
Όπως εξηγεί η Φγιελχόι, είχε πιστέψει ότι ο αγαπημένος της «CEO» έτρεφε αληθινά αισθήματα για εκείνη, αφού της είχε αναθέσει να βρει ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Λονδίνο, για να στεγάσουν τον έρωτά τους και της είχε στείλει πλαστά έγγραφα, που δήθεν πιστοποιούσαν ότι της είχε επιστρέψει τα χρωστούμενα.
Παρότι, όμως, εκείνος της έστελνε κάθε πρωί το μήνυμα, «Τι κάνεις, αγάπη μου; Κοιμήθηκες καλά;», από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο, στην πραγματικότητα έκανε τα ίδια και με άλλες γυναίκες.
Η Φγιελχόι τού έδωσε μια τελευταία ευκαιρία να συναντηθούν, καλώντας τον στο Όσλο, όμως εκείνος δεν εμφανίστηκε ποτέ. Έκτατε έκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του.
Καταζητούμενος στο Ισραήλ από το 2011
Ο Χαγιούτ καταζητούνταν για κλοπή, απάτη και πλαστογραφία στο Ισραήλ από το 2011, όταν έκλεψε τις επιταγές μιας οικογένειας το διάστημα που έκανε babysitting στο παιδί τους, ενώ, σύμφωνα με τους «Times of Israel», έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης τριών ετών σε φυλακή της Φινλανδίας για απάτη σε βάρος τριών γυναικών.
Καταγγελίες σε βάρος του για απάτη, έχουν επίσης γίνει σε Βρετανία, Νορβηγία και Σουηδία.
Για τον 29χρονο, όμως, όλα τελείωσαν πριν από μερικές μέρες, και συγκεκριμένα στις 28 Ιουνίου, όταν έφθασε με πτήση από το Ισραήλ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Σε έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε, οι Αρχές του αεροδρομίου διαπίστωσαν ότι το διαβατήριό του ήταν πλαστό.
Στη συνέχεια, μέσω των αποτυπωμάτων που έλαβαν, διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα από τις Αρχές του Ισραήλ για κλοπή από εργοδότη και απόκτηση αγαθών με απάτη.
Του φόρεσαν χειροπέδες και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσής του στο Ισραήλ.
Πηγή: Espresso