Άμεση κατάπαυση του πυρός σε Λίβανο και Λωρίδα της Γάζας ζητά η Ε.Ε. – «Απαράδεκτες οι επιθέσεις των IDF στους κυανόκρανους του ΟΗΕ»

Must Read

Την ώρα που το Ισραήλ προχωρά ακάθεκτο στην επίτευξη των στόχων του στη Μέση Ανατολή, μην λογαριάζοντας κανέναν και τίποτα, η διεθνής διπλωματία αναλώνεται σε «εκκλήσεις» για κατάπαυση του πυρός, απλώς και μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Σήμερα, λοιπόν, ήταν εκ νέου η σειρά του Ζοζέπ Μπορέλ να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατά των δυνάμεων του ΟΗΕ που είναι ανεπτυγμένες στον νότιο Λίβανο (UNIFIL), απευθύνοντας, παράλληλα, νέα έκκληση για «άμεση κατάπαυση του πυρός» στην περιοχή. «Η Ευρωπαϊκή Ενωση ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός εκατέρωθεν της Μπλε Γραμμής», της ουδέτερης, δηλαδή, ζώνης μήκους 120 χιλιομέτρων ανάμεσα στην συνοριακή γραμμή του νοτίου Λιβάνου και στην συνοριακή γραμμή του βορείου Ισραήλ, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη σημερινή σύνοδο των 43 κρατών-μελών της Ε.Ε. για την Μεσόγειο στην Βαρκελώνη.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ζητά επίσης «την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας» των Ηνωμένων Εθνών, πρόσθεσε ο Μπορέλ, επαναλαμβάνοντας ότι «οι επιθέσεις των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων κατά της υποδομής και του προσωπικού της UNIFIL είναι απαράδεκτες». Στο πλαίσιο της ομιλίας του αναφέρθηκε, επίσης στην επιτακτική ανάγκη του τερματισμού των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας και κυρίως στον βόρειο τομέα του παλαιστινιακού θύλακα, που βρίσκεται αντιμέτωπος «με την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο». «Ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται ο πόλεμος αυτός κατά των αμάχων προκαλεί σοβαρές ανησυχίες και εγείρει πολλά αναπάντητα ερωτήματα», είπε καλώντας τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. «να δεσμευθούν ότι θα ασκήσουν πίεση για να τελειώσει αυτή η δραματική κατάσταση».

Την «πλήρη εφαρμογή» της απόφασης 1701 του ΟΗΕ, η οποία έθεσε τέλος στον πόλεμο του 2006 ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χεζμπολάχ, καθώς και «άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός» στην περιοχή, ζήτησαν με κοινή τους ανακοίνωση και η Ισπανία με τον Λίβανο, με την ευκαιρία της συνόδου της Βαρκελώνης. «Αυτό προϋποθέτει την αποκατάσταση της κυριαρχίας του Λιβάνου στο έδαφός του και εγγυήσεις για την επιστροφή των εκτοπισμένων πληθυσμών», αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, μέσω της οποίας τα δύο κράτη απαιτούν «τον απόλυτο σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» και τον τερματισμό των επιθέσεων κατά των λιβανικών στρατιωτικών δυνάμεων και των κυανοκράνων της UNIFIL.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This