Μετά την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, στην Αθήνα και όσα τραγικά ακούστηκαν για τα εθνικά μας συμφέροντα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Κατά την πάγια και προσφιλή τακτική του παρουσίασε μια επίπλαστη πραγματικότητα αποφεύγοντας εσκεμμένως να παραδεχθεί την μειοδοτική και προδοτική πολιτική του Μαξίμου έναντι της Άγκυρας.
Πριν από την αναχώρησή του, την Παρασκευή, από την Βουδαπέστη, όπου συμμετείχε στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός ερωτήθη τόσο για την σημερινή συνάντηση όσο και για το τετ α τετ με τον Ερντογάν:
«Εάν ήταν ένα δείγμα κανονικότητας, έτσι όπως είδαμε αυτήν την συζήτηση τουλάχιστον από τα λίγα πλάνα και τις φωτογραφίες, αλλά και εάν μετά το σημερινό ραντεβού είστε πιο αισιόδοξος ή πιο απαισιόδοξος για το αν τελικά οι δύο χώρες μπορούν να βρουν έναν τρόπο να συζητήσουν τη βασική τους διαφορά. Βλέπουμε ότι η Τουρκία επιμένει να μιλάει για μια λύση-πακέτο για το Αιγαίο».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Η κανονικότητα πιστεύω ότι πρέπει να είναι το ζητούμενο στις σχέσεις μεταξύ γειτόνων. Έχω συναντηθεί με τον Πρόεδρο Erdoğan πολλές φορές και επίσημα και όποτε έχουμε την δυνατότητα να συναντηθούμε και ανεπίσημα, πάντα θα ανταλλάξουμε μια ευγενική κουβέντα, γιατί αυτό πιστεύω ότι αρμόζει σε γειτονικά κράτη, τα οποία πρέπει να έχουν καλές σχέσεις παρά τις μεγάλες διαφορές που ενδέχεται να έχουν.
Δεν έχω ενημερωθεί ακόμη λεπτομερώς από τον υπουργό Εξωτερικών, είδα όμως τις δηλώσεις και του κ. Γεραπετρίτη και του κ. Fidan και νομίζω ότι και οι δηλώσεις επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει ένα καλό κλίμα πάνω στο οποίο μπορούμε να οικοδομήσουμε. Αλλά, ταυτόχρονα, ναι, σίγουρα δεν υπάρχει ακόμη ένα κοινό πλαίσιο προκειμένου να συζητήσουμε σε βάθος τη μια μεγάλη μας διαφορά με την Τουρκία, που δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το γεγονός, όμως, ότι έγινε μια συνολική καταγραφή, η οποία αναγνωρίστηκε από τις δύο πλευρές, της προόδου που έχουμε πετύχει, η οποία πρόοδος αφορά και στον τρόπο με τον οποίον οι δύο λαοί μας έρχονται πιο κοντά, για παράδειγμα, η πολύ επιτυχημένη χορήγηση βίζας εξπρές στα νησιά του Aνατολικού Αιγαίου, η οποία στήριξε πολύ τον τουρισμό στα νησιά αυτά, η καλή -και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη- συνεργασία που έχουμε στο προσφυγικό, η συνεργασία μας σε διεθνείς οργανισμούς, όλα αυτά είναι βήματα προς την σωστή κατεύθυνση.
Και θα επαναλάβω αυτό το οποίο έχω πει πολλές φορές. Σε όσους ανησυχούν θέλω να ξαναπώ ότι η Ελλάδα προσέρχεται σε αυτήν την συζήτηση από μία ισχυρή θέση. Είμαστε μία χώρα με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, με σταθερή και αναπτυσσόμενη οικονομία, με ένα πλαίσιο γεωπολιτικών συμμαχιών το οποίο αναγνωρίζει το δίκαιο των θέσεών μας, με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θωρακίζουν τις ελληνικές θέσεις».
Δείτε επίσης:
- Εθνικό έγκλημα: Επιμένει στη συζήτηση ο Γεραπετρίτης με τον Φιντάν να ζητάει συνδιαχείριση στο Αιγαίο και να μιλάει για τουρκική μειονότητα
- Στον πανικό του ο Μητσοτάκης επικαλείται ακόμα και την διακήρυξη των Αθηνών του Προκόπη Παυλόπουλου!
- Δήλωση υποτέλειας! Ο Μητσοτάκης παρακάλεσε τον Φιντάν να είναι… παραγωγική η συνάντηση με τον Γεραπετρίτη
Φυσικά και βλέπει καλό κλίμα με την Τουρκία. Και εσείς αν πουλούσατε ξένη περιουσία με μαύρα , και η Ελβετία ήταν στην γειτονιά σας δεν θα βλέπατε καλό κλίμα για παρτι σας. Εδώ μέχρι και ή ανιδιοτελής ΕΛΗΝΑΡΟΥ αδελφή του (που επίσης την ψηφίζουν ηλίθιοι σανοφαγοι ) τον βοηθάει για την αύξηση της οικογενειακής περιουσίας .” Το Αιγαίο δεν είναι Ελληνική λίμνη”, λέει. 41%………!!!!!!!!!!!!!!!!!.
έπρεπε να βάλει την φουστανέλα να πάρει το ντουφέκι του και να ορμήσει