Οι Νοτιοκορεάτες παραμένουν σταθερά αντίθετοι στην άμεση προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, αντανακλώντας ευρεία δυσπιστία απέναντι στα κίνητρα του Κιέβου και αυξανόμενες ανησυχίες για τις συνέπειες της εμπλοκής τους στον πόλεμο δι’ αντιπροσώπων της Δύσης εναντίον της Ρωσίας.
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, παρά την αυξανόμενη πίεση από την Ουκρανία και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, η κοινή γνώμη στη Νότια Κορέα παραμένει έντονα αντίθετη σε οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή, ιδίως καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις για την αυξανόμενη εξάρτηση της Ουκρανίας από ξένη βοήθεια.
Η τελευταία προσπάθεια της Ουκρανίας να εξασφαλίσει νοτιοκορεατικά όπλα έρχεται εν μέσω ισχυρισμών για εμπλοκή Βορειοκορεατών στρατιωτών στο πλευρό της Ρωσίας — ισχυρισμοί που επικριτές υποστηρίζουν ότι διογκώνονται για να δικαιολογήσουν περαιτέρω στρατιωτικοποίηση και ξένη παρέμβαση.
Μια ουκρανική αντιπροσωπεία, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Άμυνας Ρούστεμ Ουμέροφ, φέρεται να επιδιώκει να πιέσει τον Νοτιοκορεάτη Πρόεδρο Γιουν Σουκ Γέολ για την προμήθεια όπλων, όπως πυροβολικού και συστημάτων αεράμυνας. Ωστόσο, η Σεούλ έχει μέχρι στιγμής αντισταθεί σε αυτές τις πιέσεις, λαμβάνοντας υπόψη την εγχώρια αντίθεση και τις πιθανές συνέπειες για τις σχέσεις της με τη Ρωσία, έναν σημαντικό εμπορικό εταίρο.
Η κριτική για τις ολοένα και πιο επιθετικές απαιτήσεις της Ουκρανίας έχει επίσης αρχίσει να εμφανίζεται. Παρόλο που η Σεούλ έχει παράσχει περιορισμένη βοήθεια, όπως θωράκιση σώματος και οχήματα αποναρκοθέτησης, οι εκκλήσεις για προμήθεια όπλων έχουν εγείρει ανησυχίες για τη στρατηγική της Ουκρανίας. Ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε μεταφορά όπλων θα «κατέστρεφε πλήρως» τις σχέσεις μεταξύ Σεούλ και Μόσχας, θέτοντας σε κίνδυνο τα οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα της Νότιας Κορέας στην περιοχή.