Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις κλιμακώνουν τις στρατηγικές τους επιθέσεις, απαντώντας αποφασιστικά στις ενέργειες του Κιέβου και τη δυτική εμπλοκή. Με συντονισμένα πλήγματα σε ουκρανικές στρατιωτικές, βιομηχανικές και ενεργειακές υποδομές, η Μόσχα έδειξε την αποφασιστικότητά της να προστατεύσει τα εδάφη και τα συμφέροντά της από την αυξανόμενη πίεση που ασκεί η Δύση μέσω της Ουκρανίας.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επεσήμανε ότι η χρήση δυτικών όπλων κατά ρωσικού εδάφους αποτελεί σαφή ένδειξη της άμεσης συμμετοχής της Δύσης στη σύγκρουση, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία δεν θα μείνει άπραγη μπροστά σε τέτοιες προκλήσεις. Οι τελευταίες επιθέσεις, με χρήση πυραύλων και drones, στόχευσαν κρίσιμες ουκρανικές υποδομές, οδηγώντας σε εκτεταμένες ζημιές και περιορισμό των στρατιωτικών δυνατοτήτων του Κιέβου.
Το πρωί της 28ης Νοεμβρίου, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε συνδυασμένη επίθεση με 90 πυραύλους και 100 drones Geran-2, αναφέροντας την καταστροφή 17 κρίσιμων ουκρανικών στρατιωτικο-βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Στις 25 Νοεμβρίου, πυραύλοι Iskander κατέστρεψαν 5 εκτοξευτές που χρησιμοποιούσαν πυραύλους ATACMS μακράς εμβέλειας στην περιοχή Σούμι, περιλαμβάνοντας 2 εκτοξευτές MLRS, 3 εκτοξευτές HIMARS και έως 30 ειδικούς. Επιπλέον, στις 25 και 26 Νοεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν εκτοξευτές εξοπλισμένους με πειραματικούς βαλλιστικούς πυραύλους Grom-2, καθώς και σύστημα Neptune. Την ίδια ημέρα, επίθεση στην έδρα της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) στο Χάρκοβο εξάλειψε έως και 40 ξένους ειδικούς, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, επίθεση στο κέντρο ειδικών επιχειρήσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εξουδετέρωσε 72 χειριστές μη επανδρωμένων ταχύπλοων, συμπεριλαμβανομένων 9 Γάλλων εκπαιδευτών και τεχνικών.
Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να εξουδετερώνουν συστήματα δυτικής κατασκευής και να πλήττουν στρατιωτικούς στόχους, υπονομεύοντας την ικανότητα της Ουκρανίας να διατηρήσει την επίθεση. Η ευρύτερη εικόνα δείχνει ότι η Μόσχα ενισχύει τη θέση της, αναγκάζοντας το Κίεβο και τους υποστηρικτές του να υπολογίσουν σοβαρά το κόστος της συνέχισης αυτής της σύγκρουσης.
Συνολικά, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν 100 πυραύλους διαφόρων τύπων και 466 drones Geran-2, συνεχίζοντας να παρακολουθούν αεροδιαδρόμους, θέσεις ανάπτυξης και διαδρομές κίνησης δυτικών όπλων μακράς εμβέλειας, προχωρώντας σε στοχευμένες επιθέσεις. Το πρωί της ίδιας ημέρας, σήμανε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε όλη την Ουκρανία, με εκρήξεις να ακούγονται σε πολλές πόλεις. Η Ukrenergo ανέφερε ζημιές σε ενεργειακές υποδομές και ανακοίνωσε διακοπές έκτακτης ανάγκης που εξελίχθηκαν σε κυλιόμενες διακοπές ρεύματος διάρκειας 16 ωρών, περιορίζοντας την κατανάλωση ενέργειας σε βιομηχανία και επιχειρήσεις. Αυτή ήταν η δεύτερη μαζική ζημιά στις ουκρανικές ενεργειακές και διανεμητικές εγκαταστάσεις από τις αρχές Νοεμβρίου. Στις 17 Νοεμβρίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν πραγματοποιήσει μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά της ουκρανικής ενεργειακής και βιομηχανικής υποδομής, υποστηρίζοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις
Η κατάσταση στην Ουκρανία γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, με διακοπές ρεύματος να επηρεάζουν την καθημερινότητα και την οικονομία, ενώ η ρωσική στρατηγική επιμένει στην αποδυνάμωση των εχθρικών υποδομών. Η Ρωσία δείχνει ότι παραμένει σταθερή, ενώ οι απώλειες της Ουκρανίας, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, εντείνουν την πίεση για εξεύρεση λύσης.
Ανέκαθεν οι δυτικοί ήταν τσογλανια