Μέχρι 28 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις ακινήτων Airbnb – Έρχονται «καμπάνες» για τους παραβάτες

Must Read

Προθεσμία μέχρι και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που διατίθενται ως Airbnb να υποβάλλουν στην ΑΑΔΕ την οριστικοποίηση του Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής.

Πρόκειται για ένα υποχρεωτικό μέτρο για όσους έχουν εισόδημα από του συγκεκριμένου τύπου πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ΑΑΔΕ, η οριστικοποίηση του Μητρώου «μπορεί να γίνει έως και την 28η Φεβρουαρίου του έτους υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να προσδιοριστεί το φορολογητέο εισόδημα ανά δικαιούχο εισοδήματος».

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως σημειώνει στον οδηγό της για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις η ΑΑΔΕ, μέχρι την καταληκτική οριστικοποίηση, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου έχει τη δυνατότητα να διορθώσει τυχόν λανθασμένες καταχωρήσεις και να τροποποιεί στοιχεία (λοιποί δικαιούχοι εισοδήματος, ποσοστά εισοδήματος κ.λπ.) χωρίς να αλλάζει ο Α.Μ.Α. και χωρίς να υπάρχει πρόστιμο εκπροθέσμου.

Σε περίπτωση όμως που δεν προχωρήσει στην οριστικοποίηση μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου όταν και λήγει η προθεσμία, όσα δεδομένα έχουν καταχωρηθεί ως τότε στο Μητρώο θα θεωρηθούν οριστικά και ο Διαχειριστής έχει την ευθύνη των δεδομένων που έχουν καταχωρηθεί. Συγκεκριμένα, αν ο Διαχειριστής Ακινήτου δεν προσδιορίσει το ποσοστό διανομής του εισοδήματος στο 100%, το ποσοστό που υπολείπεται θα φορολογηθεί στο όνομά του.

Δείτε επίσης: Τα ηλεκτρονικά «δωράκια» της κυβέρνησης στους φορολογούμενους για να… χτυπήσει την φοροδιαφυγή

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This