(Ξανα) αρχίζει η συζήτηση για την επιχορήγηση των εφημερίδων

Must Read

Με τις συναντήσεις του με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Τετάρτη και με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινά το δεύτερο κύκλο του θεσμικού διαλόγου του με τους αρμοδίους θεσμικούς φορείς αναφορικά με το πλαίσιο οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων.

Ο κ. Πέτσας, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις και τις προτάσεις που τέθηκαν κατά τον πρώτο κύκλο θεσμικού διαλόγου από τους φορείς, ενσωμάτωσε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών διάταξη για το πλαίσιο οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων.

Η διάταξη δίνει τη δυνατότητα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων μέσω ειδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων χρηματοδότησης, με σκοπό -σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση- την προαγωγή της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της ποιότητας στο δημόσιο διάλογο.

Διαβάστε επίσης: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή των εγγράφων του FBI στην προανακριτική

Προκειμένου, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, να διορθωθούν στρεβλώσεις που διαπιστώθηκαν στο προηγούμενο πρόγραμμα και οδήγησαν στην ακύρωσή του, συστήνεται Γνωμοδοτική Επιτροπή η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους ενώσεων συντακτών και ιδιοκτητών εφημερίδων, καθώς και πρόσωπα εγνωσμένου κύρους με εμπειρία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης. Έργο της Επιτροπής θα είναι να διασφαλίζει ότι η ύλη των εφημερίδων δεν θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ότι τηρείται η δημοσιογραφική ηθική και δεοντολογία.

Ο κ. Πέτσας, μετά τις συναντήσεις του με τους τρεις προαναφερόμενους φορείς, θα δει και την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων (ΕΙΗΕΕ), τον Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This