Bloomberg: Η Ελλάδα σύμμαχος «κλειδί» των ΗΠΑ στα σχέδια για την Αν. Μεσόγειο

Must Read

Τον ρόλο συμμάχου «κλειδί» για τις ΗΠΑ αποδίδει στην Ελλάδα δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σημειώνοντας ότι με τη σχέση των δύο χωρών ενισχύονται τα αμερικανικά σχέδια για την αντιμετώπιση της επιρροής της Κίνας και της Ρωσίας στην ανατολική Μεσόγειο, εν μέσω μάλιστα -όπως αναφέρεται- του συνωστισμού των χωρών για ενεργειακές πηγές και υποδομές στην περιοχή.

Το θετικό κλίμα μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ντόναλντ Τραμπ γίνεται αντικείμενο σχολιασμού στο δημοσίευμα και αντιπαρατίθεται με αυτό που επικρατεί μεταξύ του Τραμπ – Ερντογάν.

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος, μάλιστα, επικαλείται τις πρόσφατες δηλώσεις του Τζέφρι Πάιατ, πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα -για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών-, με αφορμή τις κοινές ασκήσεις ελληνικών και αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στον Όλυμπο, στις 19 Φεβρουαρίου, στις οποίες τονιζόταν ότι η αμυντική συνεργασία συνιστά ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο στις σχέσεις μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Αμερικανού προέδρου.

Δείτε επίσης: Έρχεται αύξηση 3% με 4% στον κατώτατο μισθό

Αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «καθοριστικής σημασίας» την υπογραφή της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Πάντως, ακόμη μία φορά έμφαση δίνεται και στο ότι τη στάση του Αμερικανού προέδρου επηρεάζει το γεγονός ότι η χώρα μας είναι μία από τις ελάχιστες στην Ευρώπη που ξοδεύει πάνω από το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα, ακόμη και όταν αυτό ενοχλεί χώρες όπως η Γερμανία, που θέλουν να επιβάλουν άλλου είδους πολιτικές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This