Οδικώς θα μεταφερθεί σήμερα στην Αλβανία το σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου, μέσω του συνοριακού σταθμού της Κακαβιάς, όπου θα τον αποχαιρετίσει τιμητικό άγημα.
H Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι η υποδοχή του σκηνώματος του μακαριστού Aρχιεπισκόπου κυρού Αναστασίου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα θα λάβει χώρα σήμερα, Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στις 16:00 το απόγευμα τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδος).
Θα το συνοδεύσουν ο μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος, ο επίσκοπος Κρούγιας Αναστάσιος και οι ιερείς π. Χαράλαμπος Γκιόκας και π. Σπυρίδων Τοπάντζας, οι οποίοι υπήρξαν στενοί συνεργάτες και συνοδοιπόροι του στην αναγέννηση της Εκκλησίας της Αλβανίας ύστερα από δεκαετίες διωγμών.
Εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνοδός του σκηνώματος θα είναι ο αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος.
Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στις 11:00 το πρωί τοπική ώρα (12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος) μετά τη Θεία Λειτουργία. Ακολούθως, η ταφή θα πραγματοποιηθεί κάτω από το Ιερό Βήμα του Καθεδρικού Ναού, σε ειδική κρύπτη που είχε προετοιμάσει ο ίδιος ο Αναστάσιος.
Τα προηγούμενα 24ωρα προηγήθηκε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών, με πλήθος πιστών να συρρέει από νωρίς το πρωί, περιμένοντας υπομονετικά στην ουρά, με σκοπό να αποχαιρετίσει και να αποτίσει φόρο τιμής σε μία από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες του Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Δείτε επίσης:
- Τιτάνιο έργο προσφοράς στον άνθρωπο από έναν φωτισμένο ιεράρχη
- Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Σε κλίμα συγκίνησης αναχώρησε το σκήνωμά του από την Μητρόπολη
- Χριστιανός σημαίνει αγάπη και προσφορά
- Αληθινά μεγάλος Έλληνας