Στην Αθήνα η κηδεία του μικρού Άγγελου: «Όλα εξελίχθηκαν ομαλά στην λήψη των οργάνων του», λέει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Must Read

Στην Αθήνα πρόκειται να παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος στην υπόθεση βασανισμού του 3χρονου Άγγελου, που «πάγωσε» το πανελλήνιο. Η σορός του παιδιού, που υπέστη τα πάνδεινα στα χέρια της 26χρονης μητέρας και του 44χρονου συντρόφου της, πρόκειται να μεταφερθεί απόψε με το πλοίο της γραμμής, στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης οργάνων στο ΠΑΓΝΗ, σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να προχωρούν συμβολικά σε ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη του Άγγελου. Αφού έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, μετά τη σχετική απόφαση των παππούδων και της θείας του μικρού αγοριού, ομάδες γιατρών ξεκίνησαν οι σχετικές διαδικασίες. Λίγο πριν το ρολόι δείξει 7:00, δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ξεκίνησαν για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, μεταφέροντας τα όργανα του άτυχου παιδιού, που «έσβησε» προκαλώντας μούδιασμα στο πανελλήνιο.

Όπως επισήμανε η επικεφαλής του Τμήματος Συντονισμού στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων Γιούλη Μενουδάκου το καρδιακό μόσχευμα θα δοθεί σε συνομήλικο παιδάκι του μικρού Άγγελου στο Βερολίνο, ενώ τους νεφρούς θα παραλάβει ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

 

«Μετά την έγγραφη συγκατάθεση της γιαγιάς η οποία είχε την επιμέλεια του μικρού Άγγελου, έγινε η λήψη οργάνων. Όλα εξελίχθηκαν ομαλά», ανέφερε από την πλευρά του, ο Γιώργος Χαλκιαδάκης, διοικητής ΠΑΓΝΗ, ενώ η δικηγόρος Έλενα Τζούλη επεσήμανε:

«Αυτό που με ενοχλεί γιατί το αντιμετωπίζω και σε άλλες υποθέσεις με άσκηση ενδοοικογενειακής βίας, είναι ότι όλοι οι συγγένειες, οι γείτονες γνώριζαν, άκουγαν και ουδείς κατήγγειλε και δεν υπάρχουν εκείνες οι δομές οι οποίες να φιλοξενούν είτε παιδιά είτε γυναίκες οι οποίες χρειάζονται προστασία δρώντας προληπτικά. Αντιλαμβάνομαι τη θέση της γιαγιάς που δωρίζει τώρα τα όργανα του παιδιού αλλά πού ήταν οι οικείοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα;».

Η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ

Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την λήψη των οργάνων του μικρούλη, που έμελλε να «σβήσει» τόσο νωρίς.

«Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025 διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) ένα παιδάκι 3 ετών με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Παρά τις προσπάθειες του προσωπικού του νοσοκομείου και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, στην οποία νοσηλεύτηκε, το παιδί κατέληξε.

Η οικογένεια του παιδιού, αφού ενημερώθηκε για τον εγκεφαλικό θάνατο, ζήτησε τη δωρεά των οργάνων του. Αμέσως, όλο το νοσοκομείο, σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, κινητοποιήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση.

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου ενημερώθηκε ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και άμεσα δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αξιολόγηση και τη λήψη των προσφερόμενων οργάνων.

Στις 3:00 τα ξημερώματα της Τρίτης 4 Φεβρουαρίου ξεκίνησε το χειρουργείο, με επικεφαλής χειρουργική ομάδα από το Βερολίνο της Γερμανίας, για τη λήψη του καρδιακού μοσχεύματος. Παράλληλα, ομάδα από τη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Νεφρών του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών ανέλαβε τη λήψη των νεφρών, τα οποία θα δοθούν σε ασθενείς που βρίσκονται στη λίστα αναμονής του Εθνικού Μητρώου Μεταμοσχεύσεων.

Όλες οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν με την τήρηση όλων των νομικών και ιατρικών πρωτοκόλλων, σε συνεργασία με τον ΕΟΜ. 

Τέλος, επισημαίνεται ότι στη σύνθετη διαδικασία της δωρεάς οργάνων, η οποία προϋποθέτει τη στενή και συντονισμένη συνεργασία του προσωπικού του νοσοκομείου, το ΠΑΓΝΗ παρέμεινε αφοσιωμένο στον στόχο της δωρεάς ζωής και της μεταμόσχευσης. Ευελπιστούμε ότι αυτή η πράξη αλληλεγγύης θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα νοσοκομεία, τους φορείς υγείας και τους συμπολίτες μας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του παιδιού, με την ελπίδα ότι ακόμη και σε τέτοιες τραγικές συνθήκες, η δωρεά και η σκέψη της σωτηρίας άλλων ανθρώπων, μέσω του μικρού Άγγελου, θα απαλύνει έστω και ελάχιστα τον πόνο τους».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ο μικρος Αγγελος απο σημερα στην αγκαλια της Παναγιας,ενω χαρισε ζωη σε αλλους συνανθρωπους μας.ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!!

  2. Ο μικρός ήρωας που άντεξε όσο μπόρεσε τα φρικτά μαρτύρια που πέρασε στα χέρια των τεράτων. Από σήμερα είναι ένας μικρός Άγγελος που θα χαμογελά από ψηλά ήρεμος και ήσυχος. Αναπαυσου παλικαρακο μου και καλό σου ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This