Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι η ομάδα του έχει ήδη επαφές με τον απεσταλμένο του Τραμπ για την Ουκρανία

Must Read

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου ότι η ομάδα του βρίσκεται ήδη σε επαφή με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, Κιθ Κέλογκ και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Μάικλ Γουόλτς και ότι υπάρχουν «ημερομηνίες για συναντήσεις εργασίας» για την επίσκεψη αμερικανικής αντιπροσωπείας.

Σχολιάζοντας το ενδιαφέρον του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τα ουκρανικά ορυκτά σπάνιων γαιών, ο Ζελένσκι δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Κίεβο ότι η Ουκρανία είναι ανοικτή σε επενδύσεις από αμερικανικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ο προσωπάρχης του Άντριι Γερμάκ συζήτησε με τον σύμβουλο του Τραμπ για την εθνική ασφάλεια Μάικ Γουόλτς.

«Με τον Κέλογκ η ομάδα μου είχε επαφή χθες» πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Νωρίτερα σήμερα η πρέσβειρα της Ουκρανίας στις ΗΠΑ Οξάνα Μαρκάροβα σε συνέντευξη της στον ιστότοπο «Suspilne», είπε ότι η πρεσβεία της Ουκρανίας στις ΗΠΑ συμμετέχει επίσης στην προετοιμασία σειράς συναντήσεων μεταξύ των ομάδων Ζελένσκι και Τραμπ.

«Πάντα ετοιμάζουμε και συναντήσεις και τηλεφωνικές επαφές. Αυτό απαιτεί κάποιο χρόνο. Η Ουκρανία έχει πολύ περισσότερες επαφές, από άλλες χώρες», δήλωσε η ίδια.

Σύμφωνα με την Μαρκάροβα, η πρεσβεία διατηρεί επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και τον σύμβουλο για θέματα εθνικής ασφαλείας Μάικ Γουόλτς.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This