Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως είχε συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την Ουκρανία και τον τερματισμό του πολέμου που μαίνεται για πάνω από 2 χρόνια.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, σύμφωνα με το New York Post, ωστόσο δεν διευκρίνισε το πότε έγινε αυτό. Σε συνέντευξή του στο Air Force One την περασμένη Παρασκευή ο Τραμπ είπε ότι «καλύτερα να μην πω», όταν ρωτήθηκε πόσες φορές έχουν μιλήσει οι δύο ηγέτες. Ο Τραμπ δήλωσε στους New York Post ότι ο Πούτιν «θέλει να δει ανθρώπους να σταματούν να πεθαίνουν». «Ο Πούτινν θέλει να δει να σταματήσουν να πεθαίνουν άνθρωποι», δήλωσε ο Τραμπ στη New York Post. Στα τέλη Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τραμπ και ότι η Μόσχα περιμένει νέα από την Ουάσινγκτον ότι και αυτή είναι έτοιμη.
Έρχεται συνάντηση με Ζελένσκι
Την περασμένη Παρασκευή ο Τραμπ δήλωσε ότι πιθανότατα θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν για τον τερματισμό του πολέμου. Ο πόλεμος συμπληρώνει τρία χρόνια στις 24 Φεβρουαρίου. Χιλιάδες άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους Ουκρανοί, έχουν σκοτωθεί. Ο Τραμπ δήλωσε επίσης στη New York Post ότι «πάντα είχε καλή σχέση με τον Πούτιν» και ότι έχει συγκεκριμένο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου. Ωστόσο δεν διευκρίνισε περαιτέρω. «Ελπίζω να γίνει γρήγορα. Κάθε μέρα πεθαίνουν άνθρωποι. Αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι τόσο κακός. Θέλω να το τελειώσω αυτό το καταραμένο πράγμα», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.