ΗΠΑ: Η USAID διοχέτευσε πάνω από 470 εκατ. δολάρια στο προπαγανδιστικό δίκτυο “Internews”

Must Read

Το δίκτυο Internews μια ΜΚΟ που χρηματοδοτείται από την Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) πέρασε από τη χρηματοδότηση οργανισμών μέσων ενημέρωσης μαζί με τον Τζορτζ Σόρος για την ανατροπή κυβερνήσεων στην Ανατολική Ευρώπη στο κάλεσμα για διαφημιστικά μποϊκοτάζ για τη λογοκρισία της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα εγχειριδίου των τακτικών αλλαγής καθεστώτος των ΗΠΑ που ανακατευθύνονται εναντίον του εγχώριου λαϊκισμού και των Αμερικανών πολιτών.

Στη δεκαετία του 1990, το Internews συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Σόρος για τη χρηματοδότηση οργανισμών μέσων ενημέρωσης σε μετασοβιετικά έθνη, διαδραματίζοντας κεντρικό ρόλο στις επαναστάσεις της δεκαετίας του 2000 στη Σερβία, τη Γεωργία και την Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της «Επανάστασης των Ρόδων» της Γεωργίας, το Internews χρηματοδότησε και εκπαίδευσε δημοσιογράφους στο Rustavi-2 TV, το κορυφαίο κανάλι που οδήγησε την εξέγερση.

«Τα μέσα ενημέρωσης ήταν πολύ καλά στην ενημέρωση του κοινού για το τι συνέβαινε και είχαν τεράστιο ρόλο στο να καλέσουν τον κόσμο στους δρόμους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Marc Behrendt, πρώην διευθυντής του Internews στη Γεωργία.

Μέχρι το 2003, στην Ουκρανία, το Internews είχε πραγματοποιήσει 220 εκπαιδευτικά προγράμματα στα μέσα ενημέρωσης, είχε εκπαιδεύσει περισσότερους από 2.800 δημοσιογράφους και είχε παραγάγει περισσότερα από 220 τηλεοπτικά και 1.000 ραδιοφωνικά προγράμματα. Χρηματοδότησε επίσης την Telekritika, μια διαδικτυακή ομάδα που έπαιξε κεντρικό ρόλο στην «Πορτοκαλί» Επανάσταση του 2004.

Μετά το Brexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, το Internews -που τώρα συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) που χρηματοδοτείται από την USAID- μετέτρεψε την εστίασή της στην προώθηση των διαφημιστικών μποϊκοτάζ για την καταστολή της διαδικτυακής διαφωνίας.

Αυτό που κάποτε ήταν μια επιχείρηση που χρηματοδοτούνταν από τις ΗΠΑ για την ανατροπή ξένων καθεστώτων χρησιμοποιείται τώρα για να φιμώσει τους Αμερικανούς πολίτες και να διαλύσει το λαϊκιστικό κίνημα MAGA του Τραμπ.

Η «αξία» της προπαγάνδας

Η USAID διοχέτευσε πάνω από 470 εκατομμύρια δολάρια σε δολάρια φορολογουμένων στο Internews.

*Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

spot_img

More Articles Like This