Κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, σχετικά με τις διεκδικήσεις τους.
Στην Δυτική Μακεδονία οι επαγγελματίες κλείνουν σήμερα για τρίτη ημέρα τον δρόμο στο 42ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Φλώρινας – Έδεσσας – Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες της Εορδαίας και του Αμυνταίου, από το μπλόκο του Αντιγόνου, προχωρούν στη συμβολική αυτή κίνηση για μία ώρα, από τις 17:30 ως τις 18:30.
Στα Γρεβενά, οι αγρότες παραμένουν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο απέναντι από την Π.Ε Γρεβενών, και σήμερα θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας. Ο Αγροτικός Σύλλογος Γρεβενών καλεί στη συνέλευση τον βουλευτή Γρεβενών, τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τους δημάρχους Γρεβενών και Δεσκάτης, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και να αναζητηθούν τρόποι για την επίλυσή τους.
Μάλιστα, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 14:00, πρόκειται να προχωρήσουν σε μηχανοκίνητη πορεία με τα τρακτέρ μέσα στην πόλη, κάνοντας μια στάση στο ρολόι, όπου και θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο.
Την ίδια ώρα, οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Καστοριάς, μετά από γενική συνέλευση, αποφάσισαν να διοργανώσουν κινητοποίηση, η μορφή της οποίας αναμένεται να καθοριστεί.
Στον αγώνα και οι αγρότες της Ηλείας
Αλλά και στην Ηλεία, οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται, αφού χθες οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της Ε.Ο. Πύργου- Πατρών στο ύψος του κόμβου Αγ. Γεωργίου στον Πύργο.
Οι συγκεντρωμένοι αγρότες ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της ΟΑΣΗ Θανάση Βομπίρη για όσα συζητήθηκαν αλλά και για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην πρόσφατη συγκέντρωση αντιπροσωπειών από όλη την Ελλάδα στην Καρδίτσα, οι οποίες δεν είναι άλλες από ακόμα περισσότερες και εντονότερες πιέσεις προς την κυβέρνηση. Πιέσεις που σύμφωνα με ενημέρωση του κ. Βομπίρη καρποφόρησαν, αφού κανονίστηκε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ερχόμενη Παρασκευή.
Βέβαια, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και νωρίτερα σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοκρατίας, στην Αμαλιάδα. Αργότερα, οι επαγγελματίες θα μεταβούν στο ΙΚΑ Αμαλιάδας για να συμπαρασταθούν στους οικοδόμους της περιοχής, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν εκεί παράσταση διαμαρτυρίας έχοντας μια σειρά αιτημάτων του κλάδου τους.
Δείτε επίσης:
- Συμβολικός αποκλεισμός του ΠΑΘΕ από αγρότες – Έβαλαν φωτιά σε άχυρα «για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι είμαστε αποφασισμένοι»
- Αγρότες απέκλεισαν την Eθνική Oδό Λάρισας – Κοζάνης
- Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στη Βόρεια Ελλάδα: Παρατεταγμένα σε κεντρικούς κόμβους τα τρακτέρ