Το FBI αποκάλυψε πρόσφατα την ύπαρξη 2.400 νέων εγγράφων σχετικά με τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, σε μια προσπάθεια συμμόρφωσης με την εκτελεστική εντολή του Ντόναλντ Τραμπ για πλήρη διαφάνεια.
Η κίνηση αυτή έρχεται να ταράξει τα νερά, καθώς για δεκαετίες το αμερικανικό κατεστημένο κρατούσε στο σκοτάδι σημαντικά στοιχεία για τη μεγαλύτερη πολιτική δολοφονία του 20ού αιώνα.
Η αλήθεια είναι ότι η επίσημη εκδοχή της «μοναχικής δράσης» του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ δεν έπεισε ποτέ το κοινό. Αντιθέτως, ενισχύθηκαν οι θεωρίες ότι πανίσχυρα κέντρα εξουσίας ήθελαν τον Κένεντι νεκρό, πιθανώς λόγω της στάσης του απέναντι στη CIA, το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα και την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ. Η απελευθέρωση αυτών των αρχείων ίσως αποκαλύψει ποιοι είχαν λόγο να «κουκουλώσουν» την αλήθεια.
Τα απόρρητα αρχεία του FBI περιλαμβάνουν σημαντικές πληροφορίες για τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA, Γιώργο Ιωαννίδη, ο οποίος φέρεται να είχε κρίσιμο ρόλο στα γεγονότα γύρω από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι. Ο Ιωαννίδης, που είχε την ευθύνη της μυστικής δράσης της CIA στο Μαϊάμι, διατηρούσε επαφές με Κουβανούς εξόριστους, μεταξύ των οποίων και άτομα που είχαν συναντήσεις με τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ πριν τη δολοφονία. Κατηγορήθηκε ότι απέκρυψε πληροφορίες από την Επιτροπή της Βουλής που διερευνούσε την υπόθεση, ενώ ορισμένοι ερευνητές θεωρούν πως ήταν ο «χειριστής» του Όσβαλντ.
Επιπλέον, τα 44 απόρρητα αρχεία για τον Ιωαννίδη, που η κυβέρνηση Μπάιντεν αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει, ενδέχεται να περιέχουν κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση. Ο Ιωαννίδης, γνωστός και με το ψευδώνυμο «Χάουαρντ», είχε αναλάβει τη μυστική επιχείρηση «AMSPELL» της CIA, η οποία συνδέεται με την προπαγάνδα κατά του Φιντέλ Κάστρο. Μετά τη δολοφονία του Κένεντι, επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου φέρεται να είχε ρόλο στην Αποστασία του 1965 και τη Χούντα των Συνταγματαρχών. Παρά τις αποκαλύψεις για τη δράση του, η πλήρης δημοσιοποίηση των αρχείων του παραμένει μπλοκαρισμένη από τις αμερικανικές αρχές.
Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο ο Τραμπ, τόσο στην πρώτη του θητεία όσο και τώρα, επέμεινε στη δημοσιοποίηση των εγγράφων. Αντιθέτως, ο Μπάιντεν, όπως και οι προηγούμενοι «συστημικοί» πρόεδροι, συνέχισε να αποκρύπτει σημαντικά αρχεία, επικαλούμενος «εθνική ασφάλεια». Μα ποια «εθνική ασφάλεια» κινδυνεύει 60 χρόνια μετά;
Αν τα έγγραφα περιέχουν πληροφορίες για τις επαφές του Όσβαλντ με τη Σοβιετική και Κουβανική πρεσβεία στο Μεξικό ή λεπτομέρειες για την παρακολούθησή του από τη CIA, μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτό που πολλοί υποψιάζονται: ότι δεν ήταν ένας απλός «μοναχικός δολοφόνος», αλλά πιόνι σε ένα πολύ μεγαλύτερο παιχνίδι.
Ο Τραμπ δείχνει να πιστεύει πως ο αμερικανικός λαός δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια. Αν αυτή η διαφάνεια οδηγήσει στο να πέσουν οι μάσκες για το ποιοι πραγματικά κυβερνούν, τότε μιλάμε για ιστορική στιγμή. Οι επόμενες αποκαλύψεις ίσως αποδείξουν ότι το «βαθύ κράτος» υπήρχε πολύ πριν ο Τραμπ το κατονομάσει…
Διαβάστε Επίσης: