Ευρυτανία: Χωρίς υπεραστικά δρομολόγια ο νομός – Αντιδρά η τοπική κοινωνία

Must Read

Αναστέλλονται υπεραστικά δρομολόγια, στο νομό Ευρυτανίας, από την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ του νομού.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στα δρομολόγια που αναστέλλονται συγκαταλέγονται και αυτά με προορισμό το Αγρίνιο κάθε Δευτέρα και τα δρομολόγια Αθηνών, Λαμίας και Απεραντίων.

Η ανακοίνωση, αυτή έχει ανησυχήσει σε μεγάλο βαθμό τους κατοίκους της Ευρυτανίας και ζητείται άμεση λύση.

Ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητά να ληφθούν άμεσες λύσεις για να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ευρυτανίας.

«Με μεγάλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε την απόφαση για την αναστολή των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Ευρυτανίας λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, το οποίο αν δεν επιλυθεί άμεσα, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την καθημερινότητα και τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας μας.

Η Ευρυτανία είναι ένας Νομός που ήδη αντιμετωπίζει έντονες δυσκολίες λόγω της γεωγραφικής του απομόνωσης, των καιρικών συνθηκών και της γενικότερης έλλειψης υποδομών.

Οι συγκοινωνίες αποτελούν ζωτικής σημασίας υπηρεσία, όχι μόνο για τη μετακίνηση των κατοίκων, αλλά και για τη διατήρηση της σύνδεσης της περιοχής με τον υπόλοιπο κόσμο.

Η αναστολή των δρομολογίων πλήττει κυρίως τους ηλικιωμένους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν διαθέτουν εναλλακτικά μέσα μετακίνησης, καθώς και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που στηρίζονται στα ΚΤΕΛ για τις απαραίτητες μετακινήσεις τους σε υπηρεσίες Υγείας, Δημόσιες Υπηρεσίες και προμήθειες ειδών πρώτης ανάγκης.

Επιπλέον, το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας δεν είναι απλώς ένα μέσο μεταφοράς επιβατών, αλλά επιτελεί και άλλες σημαντικές λειτουργίες, όπως η μεταφορά δεμάτων και αγαθών από και προς την Αθήνα, εξυπηρετώντας δεκάδες οικογένειες που διαμένουν στα χωριά μας κ που στηρίζονται σε αυτή την υπηρεσία για να διατηρήσουν την επικοινωνία τους με συγγενείς και φίλους.

Η έλλειψη συγκοινωνίας, σε συνδυασμό με τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμισή της και ενισχύει το αίσθημα εγκατάλειψης των κατοίκων.

Αν δεν υπάρξει άμεση λύση, οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο το πρόβλημα της ερήμωσης και της μείωσης του πληθυσμού.

Ζητούμε από την Πολιτεία, την Περιφέρεια και όλους τους Αρμόδιους Φορείς να παρέμβουν άμεσα, προκειμένου να βρεθεί λύση και να διασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Ευρυτανίας.

Η μετακίνηση δεν είναι πολυτέλεια, είναι βασικό δικαίωμα και απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της περιοχής μας» καταλήγει η ανακοίνωση του δημάρχου Αγράφων.

*Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

spot_img

More Articles Like This