Στο «χορό» των Ρίχτερ βρίσκεται η Σαντορίνη και πάλι τα τελευταία 24ωρα, με τους επιστήμονες να εκφράζουν την πεποίθηση πως μερικές ημέρες νηνεμίας δεν συνεπάγονται ολοκλήρωση του φαινομένου.
Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ακόμη μία δόνηση «ταρακούνησε» το νησί. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), ο σεισμός που καταγράφηκε στις 6:13 είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 6 χλμ. Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 35 χλμ. βορειοανατολικά από την Οία.
H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,8 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος στα 10,3 χλμ., και επίκεντρο τα 14 χλμ. νότια – νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
Έκτοτε έχουν ακολουθήσει τουλάχιστον τρεις ασθενείς δονήσεις, με μέγεθος ως και 3,1 Ρίχτερ.
Δείτε επίσης:
- Συνεχίζονται οι ισχυρές δονήσεις στη Σαντορίνη: «Έχουμε δρόμο, δεν υπάρχει ύφεση» λέει ο Τσελέντης
- Βρυχάται ο Εγκέλαδος στη Σαντορίνη: Νέα δόνηση 4,9 Ρίχτερ – Αισθητός και στην Αθήνα