Ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε οκτώ κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τέσσερα και αυξήθηκε σε δεκαπέντε. Ανάμεσα στις χώρες που αυξήθηκε είναι και η Ελλάδα, πετυχαίνοντας απόδοση μέσα στις τέσσερις χειρότερες.
Δεν γνωρίζω αν είναι αποτέλεσμα του αφηγήματος περί ισχυρής οικονομίας που διακαώς προσπαθούν από την κυβέρνησης να μας πείσουν πως διαθέτουμε.
Σίγουρα όμως είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας της πλειοψηφίας των ελληνικών νοικοκυριών να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις.
Μια βόλτα στα σούπερ μάρκετ, είναι ικανή να πείσει και τον πιο φανατικό υποστηρικτή της κυβέρνησης.
Τι συναντάς;;;
Νοικοκύρηδες που με συντάξεις και μισθούς εξαθλίωσης προσπαθούν να ανταποκριθούν σε τιμές Γερμανίας, Γαλλίας και Βρυξελλών. Είναι κυριολεκτικά στενάχωρο να βλέπεις παππούδες και γιαγιάδες να σκέφτονται αν μπορούν να πάρουν μια σοκολάτα για τα εγγόνια τους. Είναι τραγικό να βλέπεις την μητέρα ή τον πατέρα μιας οικογένειας να ψάχνει ποιο φρέσκο γάλα θα αγοράσει για τα παιδιά τους.
Είναι κατάντια για την φιλελεύθερη κυβέρνηση σας να βλέπεις τα απογοητευμένα και στενάχωρα βλέμματα.
Να χαίρεστε την μονοκρατορία σας…