Πως τα κομματικά επιτελεία διαβάζουν τα exit poll

Must Read

Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα . Ηδη τα κομματικά επιτελεία, ακτινογραφούν τα κύματα των exit polls, που καταφθάνουν στα χέρια τους. Με βάση αυτά σχεδιάζουν την πορεία της βραδιάς, αλλά και την επόμενη μέρα τους.

Από τον Νίκο Ελευθερόγλου

ΣΤΗ ΝΔ θεωρούν ότι το στοίχημα που έβαλαν χωρίς να το φωνάζουν για αυτοδυναμία μπορεί να τους βγεί. Το κύμα που συνοψίζεται στην φράση «να φύγουν αυτοί» (εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ) ευνοεί τους σχεδιασμούς τους. Παράλληλα θεωρούν ως επιτυχία το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να πολώσει το κλίμα στις εθνικές εκλογές, και το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης., επέλεξε μια στρατηγική χαμηλών τόνων, τον βοήθησε στο να αυξήσει το ποσοστό αποδοχής του σε μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.

ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, γνώριζαν και γνωρίζουν ότι το παιχνίδι δεν γυρίζει. Για αυτό είχαν κατεβάσει και τον πήχη στο να εμποδίσουν την αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ. Στην τελική ευθεία συμβιβάστηκαν με το να παραμείνουν η ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και κυρίαρχη δύναμη στον χώρο της κεντροαριστεράς. Αμέσως μετά τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, θα ενεργοποιήσει το σχέδιο δημιουργίας ενός νέου κόμματος στο οποίο συνιστώσα θα είναι ότι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ήθελαν ένα διψήφιο ποσοστό, που θα τους έκανε παίκτες. Στην πορεία συμβιβάστηκαν και αυτοί με ένα ποσοστό, γύρω από αυτό των ευρωεκλογών. Ανάλογα με το αποτέλεσμα, αλλά και κυρίως από το ποιοι θα αποτελέσουν την κοινοβουλευτική τους ομάδα, θα φανεί το μέλλον του.

ΣΤΟ ΚΚΕ, εδώ και καιρό έχουν αποδεχτεί ότι παρά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποτελούν την εναλλακτική των ψηφοφόρων. Θα είναι ικανοποιημένοι να αυξήσουν τα ποσοστά τους, συνεχίζοντας την μοναχική τους διαδρομή.

ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκτιμούν ότι παρά την πτώση τους στις ευρωεκλογές και αυτή τη φορά θα επιβιώσουν και θα παραμείνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πολλές δημοσκοπήσεις τους έφερναν στο όριο εισόδου, μια και χάνουν ψηφοφόρους τόσο από το κόμμα Βελόπουλου, όσο και από τη ΝΔ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ πιστεύουν, ότι μετά το ποσοστό τους, στις ευρωεκλογές αιφνιδίασαν αρκετούς, για αυτό και στοχοποιήθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη. Η εκτίμηση του κ. Βελόπουλου είναι ότι θα αντέξει και θα περάσει τον πήχη του 3%, ώστε να είναι το νέο κόμμα στο χώρο της δεξιάς που θα διαδεχθεί αυτό του κ. Καμμένου. Το εγχείρημα δύσκολο μετά από τις πιέσεις που ασκήθηκαν στην Βόρεια Ελλάδα.

ΣΤΟ ΜΕΡΑ 25, του κ. Βαρουφάκη, έμεινε εκτός ευρωβουλής για μια εκατοντάδα ψήφους. Εκτιμούν ότι μπορούν έστω και οριακά να τα καταφέρουν. Θεωρούν ότι οι πιέσεις που άσκησε ο κ. Τσίπρας για να συσπειρώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, τους δημιούργησε προβλήματα, Παρόλα αυτά είναι πολύ κοντά στο να μπουν σύμφωνα με τις αναλύσεις που κάνουν στα δείγματα και πιστεύουν ότι θα συγκεντρώσουν την αριστερή τάση των απογοητευμένων του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να δούμε τι θα δούμε στις 7 μμ που θα ανακοινωθούν τα exit poll και θα έχουμε την πρώτη εικόνα και κυρίως πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή και εάν επηρεάσουν την αυτοδυναμία που στη ΝΔ τη θεωρούν δεδομένη, καθώς η μεγάλη αποχή που διαμορφώνεται ενισχύει το σχέδιό της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This