Ο χαλβάς είναι γλύκισμα που συναντάμε σε παραλλαγές σε πολλές χώρες της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Ο σουσαμένιος χαλβάς, ή αλλιώς όπως ονομάζεται συχνά ο χαλβάς του μπακάλη, παρασκευάζεται από ταχίνι, δηλαδή πολτό από σουσάμι. Το πόσο καλός θα είναι εξαρτάται από την ποιότητα των υλικών, την συνταγή και την μαεστρία του παρασκευαστή.
- της Πολυξένης Μέγα
Ο χαλβάς του Μάνθου Τασελαρίδη ο οποίος διατηρεί ένα μικρό αλλά πολυσύχναστο -οι ουρές μεγάλες πάντα για να είμαστε ειλικρινείς- χαλβαδοποιείο στο κέντρο της Ξάνθης πληρεί όλα τα κριτήρια του πολύ καλού χαλβά. Στο παραδοσιακό ορθογώνιο σχήμα και σε μεγάλα κεφάλια, κόβεται κομμάτια παρουσία του πελάτη ο οποίος έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πολλές διαφορετικές γευστικές παραλλαγές.

Ποιοτικό σουσάμι ψημένο και αλεσμένο χωρίς συντηρητικά, μαστιχωτός χαλβάς ινώδης αλλά όσο πρέπει μαλακός, χειροποίητος φυσικά με υφή που ξυπνά μνήμες αγαπημένες από τους παραδοσιακούς χαλβάδες της παιδικής μας ηλικίας. Με αμύγδαλα, ανάμικτος με βανίλια και κακάο, με κομματάκια κουβερτούρας, με πορτοκάλι, με στέβια και άλλα. Εκτός από τον χαλβά από το κατάστημα μπορείτε να αγοράσετε και καλό ταχίνι λευκό ή ολικής αλέσεως.
Αν δεν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε στην Ξάνθη, τηλεφωνήστε να σας πουν που θα βρείτε τον χαλβά Τασελαρίδη κοντά σας. Το κατάστημα στην Ξάνθη βρίσκεται στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 38.