Αισισοδοξία από την Χαμάς, η οποία έκανε λόγο το Σάββατο για «θετικά σημάδια» στην συνέχιση της εκεχειρίας με το Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας. Οι δηλώσεις αφορούσαν στις συνομιλίες με τους διαμεσολαβητές στο Κάιρο για την δεύτερη φάση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.
«Τα σημάδια είναι θετικά για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την δεύτερη φάση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης, Αμπντέλ Λατίφ Αλ-Κάνουα. Πρόσθεσε, δε, ότι «οι προσπάθειες των Αιγύπτιων και Καταριανών μεσολαβητών συνεχίζονται, ώστε να ολοκληρωθεί η εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός», η οποία τέθηκε σε ισχύ 19 Ιανουαρίου και η πρώτη φάση της ολοκληρώθηκε την 1η Μαρτίου.
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς υπογράμμισε «την ανάγκη να υποχρεωθούν οι διαπραγματευτές του Ισραήλ να θέσουν σε εφαρμογή την συμφωνία» και διαβεβαίωσε ότι η οργάνωση είναι «έτοιμη να αρχίσει την δεύτερη φάση με τρόπο που να ανταποκρίνεται στα αιτήματα του παλαιστινιακού λαού».
Η εκεχειρία παραμένει εύθραυστη λόγω των διαφωνιών για την συνέχιση της διαδικασίας, που θα καταλήξει σε διαρκή κατάπαυση του πυρός.
Η ανακοίνωση του Ισραήλ
«Το Ισραήλ αποδέχεται την πρόσκληση των μεσολαβητών που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα στείλει αντιπροσωπεία την Δευτέρα στην Ντόχα, με στόχο να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση από το γραφείο του Μπένιαμιν Νετανιάχου.
Δείτε επίσης:
- Ισραήλ: Βομβαρδισμοί σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ – Δύο νεκροί στη Γάζα από επίθεση
- Οι αντάρτες Χούθι απειλούν Ισραήλ και Δύση με νέες επιθέσεις σε πλοία τους στην Ερυθρά Θάλασσα
- Μέση Ανατολή: Βίντεο που δείχνει Ισραηλινό όμηρο ζωντανό έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς