Διαφοροποίηση Δένδια για τις σφαγές στη Συρία

Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τους χριστιανούς που απειλούνται από το καθεστώς

Must Read

Επιβεβαιώνοντας ότι το ρήγμα εντός της Ν.Δ. παραμένει απολύτως υπαρκτό, ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε -με έμμεσο αλλά διακριτό τρόπο- τη διαφοροποίηση, αλλά και τη δυσαρέσκειά του για την απερίγραπτη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, την ώρα που το καθεστώς των ισλαμιστών απειλεί με αφανισμό τους χριστιανούς στη Συρία.

Ο υπουργός Αμυνας, αντί της αδιάφορης ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών που καλούσε «όλες τις πλευρές να επιδείξουν υπευθυνότητα και να αναζητήσουν ειρηνικές λύσεις», αναδημοσίευσε τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο, στην οποία γίνεται ξεκάθαρη αναφορά σε σφαγή των θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων, όπου τονίζονται οι χριστιανικές, δρούζικες, αλαουιτικές και κουρδικές κοινότητες, και σε συγκεκριμένους υπαιτίους. Την ώρα που το Μαξίμου χρησιμοποιεί μισόλογα, κρατώντας ίσες αποστάσεις και βάζοντας «πλάτη» στην Τουρκία για τις σφαγές, ο Νίκος Δένδιας δεν δίστασε να εκφράσει τη διαφωνία του, υιοθετώντας ξεκάθαρη στάση καταδίκης όσων συμβαίνουν. Κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο και στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός σχολίασε όσα εκτυλίσσονται στη Συρία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την τραγική πρώτη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε ότι η Ελλάδα «από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την επιφύλαξή της απέναντι σε αυτούς που έσπευσαν γρήγορα να αναγνωρίσουν το υφιστάμενο καθεστώς στη Δαμασκό ως μια δύναμη που έχει αποποιηθεί το παρελθόν της. Η Ελλάδα πάντα είχε τις επιφυλάξεις της για το αν μια τέτοια μεταβολή ήταν δυνατόν να είναι εφικτή». Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα «θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προστασία των μειονοτήτων, ειδικά των χριστιανικών πληθυσμών, ώστε η Συρία να μπορέσει να αφήσει οριστικά πίσω της τις πληγές του εμφυλίου και να μη φτάσουμε στο σημείο ένα αυταρχικό καθεστώς να έχει αντικαταστήσει ένα άλλο αυταρχικό καθεστώς».

Τις δραματικές εξελίξεις στη Δαμασκό σχολίασε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ερωτώμενος για τις σφαγές στη Συρία, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν οι χώρες που πίεσαν την Ε.Ε. ώστε να υπάρξει σταδιακή άρση κυρώσεων στη Σύρια, ενώ παραδέχθηκε ότι πρέπει να υπάρξει επαναξιολόγησή τους μετά τα τελευταία γεγονότα. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ -συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης-, «το οποίο θα έχει αυτή την εβδομάδα κλειστή σύσκεψη για το θέμα της Συρίας, η Ελλάδα θα τηρήσει αυστηρή στάση για την προστασία όλων των θρησκευτικών και εθνικών κοινοτήτων, και θα ζητήσει τη σύνδεσή της με άρση των κυρώσεων. Το ΥΠΕΞ βρίσκεται σε επικοινωνία με το Πατριαρχείο Αντιόχειας και την Ε.Ε. για την προστασία των κοινοτήτων και την αποφυγή κλιμάκωσης».

Πηγή: «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

spot_img

More Articles Like This