Στιγμές πανικού εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, όταν ομάδα περίπου 15 Ρομά επιτέθηκε σε γιατρούς της δομής.
Το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού σημειώθηκε όταν στο κέντρο υγείας μεταφέρθηκε εσπευσμένα ασθενής με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ξαφνικά, οι συγγενείς του, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ουσιών, επιτέθηκαν στον γιατρό, χτυπώντας τον με μανία σε πρόσωπο και σώμα.
«Το περιστατικό έφτασε τα ξημερώματα και μεταφέρθηκε από το αυτοκίνητο στο εξεταστικό κρεβάτι και το προσωπικό έπεσε πάνω του να τον περιθάλψει. Οι συγγενείς του άρχισαν να χτυπούν τον γιατρό ο οποίος προσπάθησε να βοηθήσει τον συγγενή τους, χωρίς καμία αφορμή», είπε ο διευθυντής του ΚΥ Τυρνάβου Γιάννης Αντωνόπουλος και συνέχισε:
«Οι περισσότεροι ήταν σε κατάσταση μέθης και ζητούσαν την άμεση διακομιδή τους συγγενή τους στο νοσοκομείο. Ο ασθενής είχε ακατάσχετη αιμορραγία από παθολογικό πρόβλημα και έπρεπε όντως μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Διέκοψαν τον άνθρωπο από τη δουλειά του, παρ’ όλα αυτά ο γιατρός συνέχισε μαζί με την νοσηλεύτρια, ειδοποιώντας το πλήρωμα του ΚΥ να ετοιμάσει τον ασθενή για διακομιδή και αφού έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να διακομιστεί ο ασθενής».
Τελικά, από το μένος τους δεν γλίτωσε ούτε το υπόλοιπο προσωπικό του κέντρου, ενώ όταν στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, η ομάδα των Ρομά επιτέθηκε και στους ενστόλους, με έναν μάλιστα από τα χτυπήματα να πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος.
Για το περιστατικό έχει πραγματοποιηθεί μία σύλληψη, ωστόσο, όπως εξηγεί ο διευθυντής του ΚΥ Τυρνάβου, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό, καθώς στο παρελθόν έχουν σημειωθεί λεκτικές επιθέσεις και πρόκληση υλικών ζημιών.
Δείτε επίσης:
Τελικά, μόνο οι πολιτικοί των συστημικών κομμάτων και οι Ρομά έχουν πραγματική ασυλία σε αυτή τη χώρα.