Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου (ΦΣ) Νομικής Κομοτηνής «Κώστας Βάρναλης», ύστερα από περιστατικά που σημειώθηκαν κατά την προφορική εξέταση μαθήματος στις 12 Φεβρουαρίου 2025, εξέδωσε ψήφισμα που καταγγέλλει ανάρμοστες συμπεριφορές σε προφορική εξέταση.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα foititikanea.gr σε καταγγελία προχώρησαν οι φοιτητικές παρατάξεις ΔΑΠ, ΠΚΣ, ΠΑΣΠ, ΑΝΟΚ για ανάρμοστες συμπεριφορές εν ώρα εξέτασης
Με το ψήφισμα που εξέδωσαν από κοινού όλες οι παρατάξεις (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΠΚΣ, ΠΑΣΠ, ΑΝΟΚ, ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ-ΡΕΒΑΝΣ, ATTACK), καταγγέλλεται η στάση καθηγητή, ο οποίος φέρεται να επέδειξε συμπεριφορές και να προέβη σε φράσεις που δεν συνάδουν με το ακαδημαϊκό ήθος.
Ο ΦΣ Νομικής Κομοτηνής τονίζει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν χωρούν σε ένα δημοκρατικό πανεπιστήμιο και καλεί τη διοίκηση να λάβει άμεσα μέτρα.
Συγκεκριμένα, ζητείται από το Πανεπιστήμιο να καταγγείλει και να μεταφέρει την αναφορά, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι φοιτητές θα αξιολογούνται με αντικειμενικά και ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς να γίνονται αποδεκτά προσβλητικά και διακριτικά σχόλια. «Ο σεβασμός στον φοιτητή δεν είναι διαπραγματεύσιμος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.
Παράλληλα, στο ψήφισμα τονίζεται ότι όσοι φοιτητές υπέστησαν ή ήταν παρόντες σε τέτοιες συμπεριφορές και επιθυμούν να μιλήσουν για αυτές, καλούνται να επικοινωνήσουν με τη σελίδα του ΦΣ ή με κάποιον εκπρόσωπό του.
*Φωτογραφία αρχείου
Δείτε επίσης:
- Φαρ Ουέστ! Επίθεση με όπλα σε τρεις άνδρες στην Κομοτηνή – «Βροχή» οι σφαίρες
- Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τον τραμπουκισμό παιδιού στην Κομοτηνή – «Πες ζήτω ο Κασιδιάρης»
- Τροχαίο στην Κομοτηνή με ένα νεκρό και δύο τραυματίες