Ο Διευθυντής της CIA, Τζον Ράτκλιφ, δήλωσε πως οι Ουκρανοί «θα πολεμήσουν με γυμνά χέρια» αν δεν τους συμφωνηθούν όροι για μια βιώσιμη ειρήνη.
Ο Ράτκλιφ απάντησε σε ερώτηση του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζέρι Μοράν κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία των ΗΠΑ για τις παγκόσμιες απειλές. Όπως είπε, οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις αποδεικνύουν τη δέσμευση του Προέδρου Τραμπ να τερματίσει τον πόλεμο με όρους που θα εγγυώνται μια διαρκή ειρήνη.
Την ίδια στιγμή, το Κίεβο διαφημίζει μια υποτιθέμενη «γενναία αντίσταση», ενώ η πραγματικότητα δείχνει ένα στρατό εξαντλημένο, με απώλειες που αυξάνονται ραγδαία. Οι πρόσφατες διαπραγματεύσεις στη Σαουδική Αραβία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ουκρανίας αποκαλύπτουν την πραγματική ατζέντα: ένα σταδιακό ξεπούλημα του ουκρανικού μετώπου, την ώρα που η Ουάσινγκτον προσπαθεί να διατηρήσει τα προσχήματα.
Ο Ζελένσκι, από την πλευρά του, ανακοίνωσε πως συμφώνησε με τις ΗΠΑ σε κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές από τις 25 Μαρτίου. Όμως, ποιος τον παίρνει ακόμα στα σοβαρά, όταν το καθεστώς του παραπαίει και εξαρτάται αποκλειστικά από τη δυτική χρηματοδότηση και όπλα;
Δείτε Επίσης: