Η Chevron και το Καστελόριζο!

Είναι η αδειοδότηση της μεγάλης αμερικανικής εταιρίας εξορύξεων η απαρχή της μεγάλης διευθέτησης της Μεσογείου - της μεγάλης μοιρασιάς;

Must Read

Εισαγωγική παρατήρηση για όσους ελάχιστους είχαν προσφάτως αμφιβολία για την εγκυρότητα των πληροφοριών μας και «κλονίζονταν» από τις διαψεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου για τις σχέσεις του με το Πεντάγωνο:

χθες, ο πρωθυπουργός απουσίασε από την τελετή των εγκαινίων της Κιβωτού Εθνικής Μνήμης στο Πεντάγωνο, την οποία φιλοτέχνησε ο αγαπημένος φίλος και διακεκριμένος γλύπτης Κώστας Βαρώτσος με εντολή του Νίκου Δένδια. Απουσίασε από την τελετή στη μνήμη 121.792 νεκρών, που έχασαν τη ζωή τους για την Ελλάδα στους εθνικούς αγώνες καθ’ όλη τη διάρκεια του ελεύθερου βίου μας. Και όχι μόνο αυτό! Συγκάλεσε το υπουργικό συμβούλιο αργά το απόγευμα, αντί του συνήθους, τη μεσημβρία, για να απαγορεύσει στην ουσία στους υπουργούς του να παραστούν και αυτοί, εφόσον το επιθυμούσαν. Με την απουσία του, λοιπόν, ο κύριος πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πανηγυρικά τις πληροφορίες μας για το πώς αντιλαμβάνεται τη σχέση του με τον υπουργό του επί της Αμυνας… Και, βεβαίως, έδωσε μόνος εσωκομματική διάσταση μέλλοντος σε μια εθνική τελετή. Θερμή παράκληση, λοιπόν: μην επιχειρήσετε ξανά να διαψεύσετε την εφημερίδα μας – μάταιον! Οι πληροφορίες μας είναι πάντοτε ακριβείς και διασταυρωμένες.

Πάμε τώρα στην ουσία του σημερινού μας σημειώματος: στην επένδυση της Chevron για εξορύξεις υδρογονανθράκων σε θαλάσσια περιοχή εντός οριοθετημένης ΑΟΖ νοτίως της Κρήτης. Πρόκειται καταρχάς για θετική εξέλιξη, έστω και αν έρχεται με καθυστέρηση. Υπό την αίρεση ότι θα έχει και συνέχεια, γιατί και άλλοι δοκίμασαν την τύχη τους στην περιοχή, όπως η Exxon Mobil και η Total, και άλλες φορές πανηγυρίσαμε, και στο τέλος τα «μάζεψαν» και έφυγαν άπραγες λόγω του γεωπολιτικού ρίσκου. Τα ερωτήματα, εν προκειμένω, είναι τρία. Το πρώτο: δικαιούται να πανηγυρίζει η ελληνική κυβέρνηση για την έλευση της Chevron; Aυτή την έφερε; Το δεύτερο: ακυρώνεται το τουρκολιβυκό μνημόνιο; Το τρίτο: τι σημαίνει για το μέλλον της περιοχής και για τη μελλοντική οριοθέτηση στο Καστελόριζο; Είναι η Chevron η αρχή της μεγάλης διευθέτησης της Μεσογείου – κατ’ άλλους, της μεγάλης μοιρασιάς; Πάμε να τα δούμε ένα ένα.

Τον Ιανουάριο του 2023, ο πρωθυπουργός απέρριπτε κατηγορηματικώς την έναρξη νέου γύρου παραχωρήσεων δικαιωμάτων, έρευνας και εκμεταλλεύσεων υδρογονανθράκων, ενώ σε ομιλία του στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε χαρακτηρίσει τους υδρογονάνθρακες «ένα αγαθό που χάνει την αξία του», τη στιγμή που όλοι οι εμπειρογνώμονες συμφωνούσαν ότι είναι αναγκαία η χρήση του φυσικού αερίου ως καυσίμου μεταβάσεως για τα επόμενα 30 χρόνια τουλάχιστον, συναφώς και του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Μητσοτάκης είχε πει επί λέξει στη Γενική Συνέλευση: «Εχω ένα όραμα για τη Μεσόγειο. Αντί να συνεχίσουμε τις διαμάχες του προηγούμενου αιώνα για τους υδρογονάνθρακες, ένα αγαθό που χάνει την αξία του, θα πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να συνεργαστούμε ενάντια στους κοινούς εχθρούς, όπως η κλιματική κρίση». Ηταν η ένδοξη εποχή της πλήρους υποδούλωσης των Αθηνών στην «ατζέντα Μπάιντεν»: ΑΠΕ, ανεμογεννήτριες, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, χάρτινα καλαμάκια! Ηταν η εποχή που η Chevron μάς «χτυπούσε την πόρτα» για τη δυτική Ελλάδα και την Κρήτη, αλλά εμείς κάναμε ότι δεν την ακούγαμε και τη διώχναμε. Επονται αποκαλύψεις…

Η Ελλάς έχασε πέντε ολόκληρα χρόνια για την εξόρυξη και αξιοποίηση του ορυκτού της πλούτου, αν και υπήρχε δεδομένο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον. Κατά τη διάρκεια αυτής της πενταετίας απεμπόλησε, μαζί με τους υδρογονάνθρακες, και πολύτιμα κυριαρχικά της δικαιώματα. Δεν ανακήρυξε ΑΟΖ, δεν επέκτεινε χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, δεν προχώρησε σε θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, δεν αξιοποίησε τον Χάρτη της Σεβίλης. Ελπίζουμε ο κύριος πρωθυπουργός να έχει το φιλότιμο να εξηγήσει στον εμβρόντητο ελληνικό λαό πότε είχε δίκιο: όταν ενταφίαζε τον ορυκτό μας πλούτο το 2021 ή μήπως τώρα, που, λόγω Τραμπ, τον θυμήθηκε; Οι κυβιστήσεις έχουν ένα όριο…

Πάμε στο δεύτερο ερώτημα. Εξουδετερώνει η Chevron το τουρκολιβυκό μνημόνιο; Να θυμηθούμε τα γεγονότα: η Ελλάς επέτρεψε στην Τουρκία να συνάψει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Οπως έχει αποκαλύψει πλειστάκις ο Αλέξανδρος Τάρκας -και ουδείς τόλμησε να τον διαψεύσει-, ο πρέσβης Πάιατ ενημέρωσε εγκαίρως, από τον Νοέμβριο του 2019, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις παρασκηνιακές συνεννοήσεις Τουρκίας και Λιβύης με στόχο τη σύναψη του παρανόμου μνημονίου που «κόβει» το οξυγόνο της Ελλάδας ως θαλάσσιας δύναμης στη Μεσόγειο. Και εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι εκείνος δεν κινήθηκε για να το αποτρέψει. Εις ό,τι αφορά την αδειοδότηση της Chevron, αυτή όντως αμφισβητεί εν μέρει, εκεί όπου έχουμε οριοθετήσει με την Αίγυπτο, τμήμα του τουρκολιβυκού μνημονίου. Αλλά η αμφισβήτηση αυτή θα έχει γεωπολιτική αξία αν έχει την ασπίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι πολυεθνικές εταιρίες υπόκεινται στο Διεθνές Δίκαιο α) αν ενεργούν για λογαριασμό κρατών βάσει συμβολαίων και β) αν έχουν τη δημόσια υποστήριξη άλλων κρατών. Δεν είναι η Chevron η Αμερική – το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι η Αμερική. Σε κάθε περίπτωση, το τουρκολιβυκό μνημόνιο, για το οποίο ο κύριος Γεραπετρίτης έχει πει αδικαιολογήτως ότι «παράγει αξιώσεις», ακυρώνεται εν μέρει και όχι εν όλω. Θα ακυρωνόταν εν όλω, αν η αμερικανική εταιρία έκανε με την «ομπρέλα» των ΗΠΑ έρευνες και στο άλλο τμήμα του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, στο Καστελόριζο και στην Κάσο!

Και ερχόμαστε τώρα στο κορυφαίο ερώτημα: είναι η αδειοδότηση της Chevron η απαρχή της μεγάλης διευθέτησης της Μεσογείου; Της μεγάλης μοιρασιάς; Τα δεδομένα είναι τέσσερα:

1. Από τις παράκτιες χώρες που ενδιαφέρονται να οριοθετήσουν θαλάσσιες ζώνες, τέσσερις μαζί με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Συρία και η Τουρκία, δεν έχουν υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του Μοντέγκο Μπέι και δεν δεσμεύονται από αυτήν.

2. Εχουν γίνει χωροθετήσεις οικοπέδων στη Λιβύη (με την αρχή της μέσης γραμμής), στην Ελλάδα (Ιόνιο, Κρήτη), στην Κύπρο, στο Ισραήλ και έπονται και άλλες.

3. Η Ελλάδα και η Αίγυπτος έχουν οριοθετήσει μερικώς τις θαλάσσιες ζώνες τους, εξαιρώντας από αυτές την περιοχή της Ρόδου, του Καστελορίζου και της βόρειας Κρήτης.

4. Οι επήρειες που έχει αναγνωρίσει η Ελλάς στις συμφωνίες με την Αλβανία και την Αίγυπτο για το Ιόνιο και τη Μεσόγειο είναι μειωμένες, γιατί, μετά το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το υπουργείο Εξωτερικών διαπραγματεύτηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Τούτων δοθέντων, το ερώτημα είναι σαφές και συγκεκριμένο: είναι η αδειοδότηση της μεγάλης αυτής αμερικανικής εταιρίας για εξορύξεις στα θαλάσσια οικόπεδα της Κρήτης το πρώτο βήμα για να αφήσουμε εντελώς εκτός οριοθέτησης ΑΟΖ με την Κύπρο το Καστελόριζο; Ο υπογράφων γνωρίζει, αλλά, επειδή το «off the record» τον δεσμεύει, περιορίζεται στο να ρωτά. Είναι, επίσης, το πρώτο βήμα για να συμμετάσχει η Ελλάς σε διεθνή διάσκεψη για τον διαμοιρασμό της Μεσογείου με Αίγυπτο, Συρία, Ισραήλ, Λιβύη, Κύπρο, ψευδοκράτος και ΗΠΑ, στην οποία θα ληφθεί ελάχιστα υπόψη -αν όχι καθόλου- το Διεθνές Δίκαιο; Απαντήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τα δεδομένα και το ιστορικό αυτά είναι κύριε Κοττάκη.Δεν χρειάζεται κάποιος μάστερ για να τα κατανοήσει αλλά και για να συμπεράνει ότι δεν διαψεύδεστε.Οποιος τα παρακολουθεί καταλαβαίνει.Θλιβερό πάντως οι αήθεις επιθέσεις από κάποιους εναντίον σας.Θυμίζουν εποχές σκοτεινές.Με θυμώνουν.Δεν αντιλαμβάνονται, όταν σας καλούν να σιωπήσετε την εικόνα που βγάζουν προς εμένα,έναν απλό πολίτη. Θλιβερο!

  2. Εγώ ρωτάω τον κύριο Κωτακη.Η δημοσιογραφική σου ασυλία με of the record συζητήσεις αρκούν να κάνει κάποιος κούφιες αερολογιες διανθιζοντας τες με πολυ τρικυμία εν κρανιω ώστε να παράγει συμπεράσματα;.Η δημοσιογραφία απαιτεί έρευνα , στοιχεία,επιβεβαίωση,σχολαστική καθαροτητα θέσεων αυτών που τις προβάλουν και όχι υποκειμενικές σκέψεις που εκπορεύονται από αρρωστημένα μυαλά που δεν γνωρίζουμε κιόλας ποιους εξυπηρετούν.Οταν θα τα παρουσιάσεις όλα αυτά γιατί δεν νομίζω να σε εμποδίζει κανείς τότε να σε ακούσουμε.Ειδαλως σιωπα καλύτερα.

    • Πού τις είδατε κύριε/κυρία τις κούφιες αερολογιες,τις υποκειμενικές απόψεις,τα αρρωστημένα μυαλά και την πιθανή εξυπηρέτηση συμφερόντων!!!και την απουσία αξιόπιστης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας;Ποιοι είστε εσείς που μας θεωρείτε καθυστερημένους;

    • Κι εγώ ρωτάω τώρα εσένα,που κάνεις μαθήματα και κηρύγματα αξιόπιστης, τεκμηριωμένης, σχολαστικής, έγκυρης και βασιζόμενης στην έρευνα δημοσιογραφίας:Αυτές είναι οι θέσεις σου και τα επιχειρήματα στις θέσεις και τα ερωτήματα που θέτει ο δημοσιογράφος; Μήπως απλά δεν έχεις να πεις τίποτε και απλά τραμπουκιζεις στην ασφάλεια μιας, κάποιας… ασυλίας σου;;!!! Μήπως καλύτερα να σιωπησεις εσύ γιατί υποτιμάς την νοημοσύνη μας;

  3. Κυριάκος (το ζαβό κι αλλήθωρο): Εχω ένα όραμα για τη Μεσόγειο,
    Αντί να συνεχίσουμε τις διαμάχες του προηγούμενου αιώνα για τους υδρογονάνθρακες, ένα αγαθό που χάνει την αξία του, θα πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις με την Τουρκία ενάντια στο λιοπύρι και στο ξεροβόρι.

    Ντόρα – (η μάγισσα που κάθε φορά που μιλάει η Ελλάδα χάνει κάτι):
    Πρέπει να ξεφύγουμε από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή με «Χανιώτικο μάτι»:
    Ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη μπορεί να σημαίνει την απώλεια της ΑΟΖ του Καστελλόριζου, ωστόσο θα μπορούσε να κατοχυρώσει δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου! Πρέπει να καταλάβουμε ότι το Αιγαίο δεν είναι η λίμνη του Μαραθώνα και ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο γιατί διαθέτει πολλά χιλιόμετρα ακρογιαλιών.

    • Ο Εφιάλτης:
      Εχω ένα όραμα για τη Μεσόγειο “Αντί να συνεχίσουμε τις διαμάχες του προηγούμενου αιώνα ”

      Η Σκύλλα του κερατά:
      Πρέπει να ξεφύγουμε από τις “απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα”

  4. Πολύ σημαντικά αυτά που λέτε.Δεν είμαι ειδικός αλλά ως απλός πολίτης θετω το εξής ερώτημα: Εάν δεν ασκούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως προβλέπεται από το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο και δεν μπορούμε να ανακηρύξουμε ΑΟΖ με την Κύπρο που θα περιλαμβάνει το Καστελόριζο και που και οι δύο χώρες είναι κράτη μέλη της Ε.Ε τότε για ποιο ακριβώς πράγμα μιλάμε;

    • Και κάτι άσχετο με το θέμα του άρθρου.1.Ευχαριστουμε την ΕΣΤΙΑ όχι μόνο για την ενημέρωση αλλά και για τα βιβλία της.(Υπεροχη η σειρά με το Πλάτων Πολιτεία! σήμερα)2.Ο διάλογος που αναπτύσσεται κ.Κοττάκη με τους άλλους δύο συναδέλφους σας στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΉ υπέροχος και ποιοτικός.Ασυνηθιστος στα μίντια.Χαιρομαι να σας παρακολουθώ.Ευγε!

  5. Από τη στιγμή που εμείς δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τη δυνητική ΑΟΖ με Κύπρο και ταυτόχρονα δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να θέλει να το κάνει αυτό για μας, οι δρόμοι είναι δύο: 1. Δεν κάνουμε τίποτα και περιμένουμε (αν και όποτε) να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να μπορούμε να την υπερασπιστούμε. 2. Ανακηρύσσουμε ΑΟΖ με πλήρη επίρεια του Καστελορίζου, οριοθετούμε με Κύπρο, και ΜΕΤΑ μπαίνουμε στην αναφερόμενη διαπραγμάτευση ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ.

    • Συμφωνώ. Δεν υποχωρούμε πουθενά, δεν παραχωρούμε σπιθαμή Εθνικου εδάφους η κυριαρχίας. Η μία υποχώρηση φέρνει την άλλη. ΑΟΖ με πληρη επήρεια του Καστελόριζου. Αλλά με την καταραμένη οικογένεια του Προδότη τουρκολάγνου γκουρλομάτη, όχι μόνο το Καστελόριζο θα χάσουμε, αλλά το πολύ πολύ να μας μείνει η Πελοπόννησος.

  6. Πολύ θα ήθελα να μάθω γιατί χάσαμε πέντε ολόκληρα χρόνια για την εξόρυξη και αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, αν και υπήρχε δεδομένο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.Γιατι δεν ανακήρυξαμε ΑΟΖ, δεν επεκτείναμε χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, δεν προχωρήσαμε θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, δεν αξιοποιήσαμε τον Χάρτη της Σεβίλης.Τι είδους συμφωνίες έγιναν πίσω από την πλάτη μας από ποιους και για ποιους λόγους;

  7. Δυστυχως οτι κι αν κανει ο Μητσοτακης για σας θα είναι λάθος. Μέσα απο το κείμενο σας φασκετε και αντιφάσκετε. Αναφερεστε σε πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται απο κανενα. Το μόνο που επιβεβαιωνετε είναι ότι είστε αναξιοπιστοι.

    • Καταλαβαίνεις τι γράφεις; Βάζει κάτω όλα τα δεδομένα που γνωρίζουμε όλοι και καταλήγει σε συμπεράσματα. Και στο τέλος θέτει ερωτήματα, τα οποία όμως δεν είναι στην ουσία ερωτήματα αλλά ισχύουν στο ακέραιο, είναι δηλ. επιβεβαιωμένα. Το κάνει υπό τύπου ερωτήσεων, για να προστατεύσει τις πηγες του. Το καταλαβες; ή θέλεις να το ξαναγράψω; Εκτός αν θέλεις να βγάλεις αληθινούς αυτούς που λένε ότι ο ελληνικός λαός είναι καθυστερημένος και δεν αντιδρά στην δυστοπια και στην κόλαση που του επιβάλουν.

  8. Τι εμπάθεια που έχει ο Κοτάκης με τον Μητσοτάκη, που δεν τον έκανε τα χατήρια και εμονικά είναι αντίθετος πάντα σε όλα!!!

    • Ναι,ε; Μήπως θα μπορούσατε να μου υποδειξετε σε ποιο ακριβώς σημείο του άρθρου του ,διαφαίνεται αυτό που του καταλογίζετε;

    • Εσύ και οι ομοϊδεάτες σου πόσο εμπαθείς μπορεί να είστε που ο Κοττακης δεν κάνει χατίρια και δεν δέχτηκε να γίνει φερέφωνο και υπάλληλος του Μητσοτάκη αλλά προτίμησε να σέβεται εμένα τον απλό πολίτη,το αναγνωστικό κοινό ενώ εσύ και οι ομοϊδεάτες σου μας απαξιώνετε και μας θεωρείτε δεδομένους σε οτιδήποτε;

    • Που σας βρήκαμε όλους τους ανορθόγραφους; Πως μπορείς να έχεις άποψη χωρίς να γνωρίζεις ορθογραφία; Ο «Κοτάκης» και το «εμονικά» και μετά θέλεις να κάνεις κριτική στον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ γιατί έθιξε δήθεν το αφεντικό σου. Δεν ξέρεις να γράφεις το εμμονικά, αλλά ξέρεις τι σημαίνει υποτίθεται για να χαρακτηρίζεις τους άλλους ανθρώπους και ειδικά τον κ. Κοττάκη. Εδώ δεν ξέρεις να γράφεις ούτε το όνομά του. Άντε να πας να ζήσεις σε καμία πολιτισμένη χώρα να δεις τι σημαίνει ποιότητα ζωής και μετά κάνεις μετάνοιες στο αφεντικό σου.

      • Αν ένα κείμενο έχει ορθογραφικές ατέλειες δεν βγάζεις νόημα..? Τότε δεν έχει πρόβλημα ο ανορθόγραφος …η κάνω λάθος

  9. Αν το πρώτο βήμα για να συμμετάσχει η Ελλάς σε διεθνή διάσκεψη για τον διαμοιρασμό της Μεσογείου με Αίγυπτο, Συρία, Ισραήλ, Λιβύη, Κύπρο, ψευδοκράτος και ΗΠΑ, στην οποία θα ληφθεί ελάχιστα υπόψη -αν όχι καθόλου- το διεθνές δίκαιο, τότε η ερώτησή μου είναι ΠΟΙΟ ΘΕΣΜΙΚΌ ΌΡΓΑΝΟ από το ΣΎΝΤΑΓΜΑ υποχρεούται να το ελέγξει.Δεν πρέπει να γνωρίζουμε εμείς οι πολίτες εάν παίζεται πίσω από την πλάτη μας κορώνα γραμμα η εθνική μας κυριαρχία;

  10. Μείζονος εθνικής σημασίας το άρθρο σας κ.Κοττάκη.Αυτό που συμπεραίνω είναι απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων που σερβίρεται ως…. επιτυχία με Cervon!Το drill baby dril δεν υπολογίζει τέτοιες…. λεπτομέρειες περί ΑΟΖ και κανέναν χάρτη Σεβίλλης! Άλλωστε κατά καιρούς οι γνωστοί….κατευναστες και αναθεωρητές….του δικαίου της θαλάσσης και του διεθνούς δικαίου επί του χάρτου έχουν αποφανθεί ότι είναι…. ιδιωτικός!!! παρόλο που φέρει τη βούλα της Ε.Ε!!!

  11. Εγω ξέρω ότι οι προγονοι μου πέθαναν για την απελευθέρωση της πατρίδας.. η πατρίδα μου είναι μισή.. όχι να, παραχώρηση και αλλη πατρίδα..

  12. 1.Chevron !η αρχή της μεγάλης διευθέτησης της Μεσογείου της μεγάλης μοιρασιάς, απουσία διεθνούς δικαίου! 2.Αναλογως του γεωπολιτικού ρίσκου τα μαζεύουμε και φεύγουμε…. όπως και στο παρελθόν!3.Πολεμος των υοερμαχων της πράσινης ανάπτυξης και της κλιματικής αλλαγής.4.Η στάση του πρωθυπουργού να μήν παραστεί στην μνήμη των πεσόντων αλγηνη!Σαν να έχουμε γίνει τουρκική επαρχία η μειονότητα! Ντρέπομαι!

  13. Αν στην επόμενη παρέλαση φωνάξουν “ζήτω η πράσινη ανάπτυξη ” ,”πολεμάμε ενάντια στην κλιματική αλλαγή”, ή”@@@ται η Ρωσία ” να υποθέσω ότι θα πάρουν εύφημο μνεία!!!Ε; (ΥΓ:Το Καστελόριζο είναι ελληνικό μπορούν να το φωνάξουν στην 28η Οκτ η θα κινδυνεύσουν με απόταξη; Καλά δεν συζητάω για τη Μακεδονία!!! εκεί ίσως οδηγηθούν στη Φυλακή! διότι θα στεναχωρεί η Σαλιαρινοφσκα και ο Μυξοσκφσκι!)

  14. Η Μπακογιάννη το έχει δηλώσει να οριοθετήσουμε αοζ στη Κρήτη και να αφήσουμε το Καστελόριζο. Τα χωράφια του παππού της χάριζει η τουρκοφιλη.

    • Ο διακαής πόθος του Λευτεράκη! Οικογενειακή υπόθεσις!!! Άλλωστε όπως είπε και ο γκουρού!!!της good deplomasy “να μήν είμαστε μονοχοφαηδες”!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κόρινθος: Σφοδρό τροχαίο με εγκλωβισμό σοβαρά τραυματία – Τροχαίο και στην Αθήνα!

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 6 το απόγευμα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στην Κόρινθο, στη θέση...

More Articles Like This