Αλίεφ και ψευδοκράτος σκάβουν το λάκκο της Κυπριακής Δημοκρατίας – Ανθελληνικό παραλήρημα Τατάρ

Συνάντηση Τατάρ-Αλίεφ: «Το Αζερμπαϊτζάν είναι πάντα κοντά στη Βόρεια Κύπρο» - Τα είπε και με Ερντογάν ο Αζέρος ηγεμόνας

Must Read

Σε πλήρη συντονισμό και συνεννόηση βρίσκεται το τουρκικό μέτωπο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας, με την συνέργεια του Αζερμπαϊτζάν και του ψευδοκράτους.

Στο πλαίσιο του Διπλωματικού Φόρουμ της Αττάλειας, ο Αζέρος ηγεμόνας Ιλχάμ Αλίεφ συναντήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ και η επίσημη αναφορά του Μπακού σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» υπενθύμισε σε όλους ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι η μοναδική χώρα εκτός της Τουρκίας, που αναγνωρίζει ως «ΤΔΒΚ» το κατεχόμενο μέρος της Κύπρου.

Ο Τατάρ από την πλευρά του επεσήμανε ότι «το Αζερμπαϊτζάν είναι πάντα κοντά στη Βόρεια Κύπρο» και ανακοίνωσε επίσκεψή του στο Μπακού τον Σεπτέμβριο, κατόπιν πρόσκλησης του Αλίεφ.

Ανθελληνικό παραλήρημα

«Ακούστε τη φωνή του τουρκοκυπριακού λαού! Βάλτε τέλος σε αυτή την αδικία και την απάνθρωπη απομόνωση», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο Φόρουμ ο Τατάρ, ο οποίος υποστήριξε ακόμα ότι «είναι δυνατή μια δίκαιη και διαρκής λύση στη βάση της αναγνώρισης της κυρίαρχης ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού. Ο τουρκοκυπριακός λαός θέλει να ζήσει ειρηνικά, να αναπτύξει και να δημιουργήσει δεσμούς με τον κόσμο στην ΤΔΒΚ, το κράτος που ίδρυσαν».

Τόνισε ακόμα ότι «ο τουρκοκυπριακός λαός στερείται τα θεμελιώδη δικαιώματά του και δεν μπορεί να έχει πρόσβαση ούτε στα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως απευθείας πτήσεις, εμπόριο και επαφές», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος, όπως είπε ο Τατάρ «κάλεσε επανειλημμένα τη διεθνή κοινότητα να άρει την απομόνωση που έχει επιβληθεί στον τουρκοκυπριακό λαό και στις χώρες του κόσμου να δημιουργήσουν οικονομικές, πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις με την ΤΔΒΚ στις ομιλίες του στις ετήσιες συνόδους της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ».

Συνεχίζοντας την προκλητική διαστρέβλωση της αλήθειας, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι ο κύριος λόγος για την έλλειψη λύσης στο Κυπριακό ήταν «η αναγνώριση της ελληνοκυπριακής διοίκησης από τη διεθνή κοινότητα ως η νόμιμη συνέχεια του εταίρου κράτους του 1960 και κάτι που στερείται ιστορικής και νομικής βάσης. Η πολιτική και οικονομική απομόνωση στην οποία υποβάλλεται η τουρκοκυπριακή πλευρά εδώ και χρόνια ξεκίνησε το 1963. Οι Ελληνοκύπριοι είχαν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε εκατοντάδες τουρκικά χωριά σύμφωνα με τον στόχο τους να ενώσουν το νησί με την Ελλάδα (ENOSİS) και ο τουρκοκυπριακός λαός είχε σπρωχτεί βίαια σε στρατόπεδα και γκέτο!»

Και συνέχισε το ανθελληνικό παραλήρημά του: «Η αναγνώριση της ελληνοκυπριακής διοίκησης ως νησιωτικής κυβέρνησης μέσω της απόφασης 186 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το 1964 βάθυνε περαιτέρω την απομόνωση του τουρκοκυπριακού λαού. Ο τουρκοκυπριακός λαός αποκλείστηκε από την κοινή κρατική δομή με τη δύναμη των όπλων το 1963 και η εταιρική σχέση που ιδρύθηκε το 1960 σφετερίστηκε μονομερώς από την ελληνική πλευρά. Ο τουρκοκυπριακός λαός απομονώθηκε από τις επιθέσεις και τα εμπάργκο που ακολούθησαν. Η επέμβαση της Τουρκίας το 1974 έσωσε τον λαό από τη γενοκτονία».

Πηγή φωτογραφίας: https://kktcb.org/tr

Έκανε αναφορά μάλιστα και στο δημοψήφισμα του Σχεδίου Ανάν το 2004, στο οποίο η τουρκοκυπριακή πλευρά ψήφισε 65% «ναι» και η ελληνοκυπριακή πλευρά ψήφισε 76% «όχι», σημειώνοντας:

«Παρά το γεγονός αυτό, ήταν μεγάλη αδικία για τους Ελληνοκύπριους να γίνουν δεκτοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για λογαριασμό ολόκληρου του νησιού. Οι υποσχέσεις απευθείας εμπορίου και πτήσεων που δόθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας δεν τηρήθηκαν, το εμπάργκο και η απομόνωση που επιβλήθηκε στον τουρκοκυπριακό λαό συνεχίζονται ακόμη. Παρά την καλή θέληση της τουρκοκυπριακής πλευράς, η τελική προσπάθεια για ομοσπονδιακή λύση κατέρρευσε στο Κραν Μοντάνα τον Ιούλιο του 2017».

Δύο κράτη

«Μια ρεαλιστική και βιώσιμη λύση είναι δυνατή μόνο μέσω της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωριστών λαών του νησιού, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας στη βάση δύο χωριστών κρατών», επανέλαβε τη σταθερή θέση της Τουρκίας ο Τατάρ.

Συμπλήρωσε ότι «έχουμε παρατηρήσει επανειλημμένα ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί να μοιραστεί τη διοίκηση και τους πόρους του νησιού ισότιμα ​​με τον τουρκοκυπριακό λαό ο οποίος συνεχίζει να υφίσταται απομόνωση χωρίς δική του ευθύνη. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ώστε η ΤΔΒΚ, η οποία είναι η πατρίδα του τουρκοκυπριακού λαού από τότε που ανακηρύχθηκε πριν από 42 χρόνια, να φτάσει στη θέση που της αξίζει στη διεθνή κοινότητα».

Για να καταλήξει: «Ενώ η διεθνής κοινότητα υποστηρίζει λύσεις δύο κρατών σε άλλα μέρη του κόσμου, γιατί δεν μπορεί να δει ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο δημοκρατίες και δύο κράτη στο νησί της Κύπρου; Η παράβλεψη αυτών των γεγονότων δεν θα βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης. Η έκκλησή μου προς τη διεθνή κοινότητα είναι η εξής: Ακούστε τη φωνή του τουρκοκυπριακού λαού! Τέλος σε αυτή την αδικία και την απάνθρωπη απομόνωση! Δώστε μας πίσω τα δικαιώματά μας!»

Πήραν οδηγίες

Τόσο ο κατοχικός ηγέτης, όσο και ο Αζέρος Πρόεδρος, είχαν συνάντηση με τον εντολέα τους, Ταγίπ Ερντογάν για να λάβουν τις κατάλληλες κατευθύνσεις…

Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα 24ωρα σύσσωμα τα τουρκικά ΜΜΕ επέκριναν τον διορισμό πρεσβευτών στην Κυπριακή Δημοκρατία από τις τουρκογενείς χώρες Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν και Τουρκμενιστάν.

Οι πρώτες δύο χώρες είναι πλήρη μέλη του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών, ενώ το Τουρκμενιστάν συμμετέχει υπό το καθεστώς του παρατηρητή. Καθεστώς παρατηρητή έχει λάβει πρόσφατα και το ψευδοκράτος με την ενεργό στήριξη του Αζερμπαϊτζάν.

Αλληλεγγύη μεταξύ τουρκόψυχων

  • Η ανακοίνωση της προεδρίας του Αζερμπαϊτζάν για τη συνάντηση Αλίεφ-Τατάρ:

Ο Ιλχάμ Αλίεφ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βόρειας Κύπρου Ερσίν Τατάρ στην Αττάλεια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου Ερσίν Τατάρ στην Αττάλεια στις 11 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, υπενθυμίστηκαν με ικανοποίηση οι συναντήσεις του Προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ με τον Ερσίν Τατάρ στη χώρα μας και στο πλαίσιο διεθνών εκδηλώσεων, καθώς και η συμμετοχή του στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών στη Σούσα πέρυσι.

Ο Πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ σημείωσε την ένταξη της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως παρατηρητής.

Ο Ερσίν Τατάρ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον αρχηγό του κράτους για την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, καθώς και για τα λόγια που είπε στο διεθνές φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο ADA πριν από λίγες ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τέθηκαν θέματα αμοιβαίων επισκέψεων σε διάφορα επίπεδα και συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Τατάρ: «Το Αζερμπαϊτζάν είναι πάντα κοντά στη Βόρεια Κύπρο»

«Το Αζερμπαϊτζάν είναι πάντα κοντά στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», είπε ο κατοχικός ηγέτης σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο του Διπλωματικού Φόρουμ στην Αττάλεια.

Σημείωσε ακόμα ότι ο Πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ «είναι ένας ηγέτης που διατηρεί εξαιρετικά καλές σχέσεις τόσο με την Τουρκία όσο και με τη Βόρεια Κύπρο. Για αυτόν τον λόγο, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Πρόεδρο και τον λαό του Αζερμπαϊτζάν μέσω των μέσων ενημέρωσης».

Μάλιστα, ο Τουρκοκύπριος ανακοίνωσε και ότι θα επισκεφθεί το Μπακού την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Αλίεφ.

Τα είπε και με Ερντογάν ο Αλίεφ

  • Η ανακοίνωση της προεδρίας του Αζερμπαϊτζάν για τη συνάντηση του Ιλχάμ Αλίεφ με τον Ταγίπ Ερντογάν:

Στις 11 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ και του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε ικανοποίηση για την επιτυχή ανάπτυξη των αδελφικών και συμμαχικών σχέσεων μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Τουρκίας σε όλους τους τομείς και συζητήθηκαν οι προοπτικές των σχέσεών μας.

Ο Αρχηγός του Κράτους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο της Τουρκίας για την πρόσκληση στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας, λέγοντας ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες παγκοσμίως για τη συζήτηση σημαντικών θεμάτων της διεθνούς ατζέντας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι αρχηγοί κρατών αντάλλαξαν απόψεις για τις διμερείς σχέσεις και την κατάσταση στον Νότιο Καύκασο και τη Μέση Ανατολή.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This